IFK Umeå - Selånger Bandy 4-10 (2-4)

SSK kämpar på, berättade Sundsvalls Tidning på framsidan av del 2 idag. Jajamän. SSK kämpar på, berättade Sundsvalls Tidning på framsidan av del 2 idag. Jajamän.

Inför denna match var vi i skriande behov av en libero då alla vettiga alternativ till platsen fallit bort: Martin Wiström (axeln sen gammalt), Danne E (sjuk), Stekar-Frasse (jobb) och Jesse J (också jobb). Jim, som spelar högerback och inte nöjer sig med vilket krafs som helst där bak, föreslog att vi skulle ringa Jims bror Johan som numer spelar i Helenelund.

 

Det gjorde vi och han sa ja direkt. Men skulle hans förening göra det? Överläggningar inleddes med Sollentunalaget och det var den hårdnackade lagledaren Anders Nordlund som kom till förhandlingsbordet:

 

- En gång fick ni Butta som i sin första match för Selånger gjorde sex baljor. Och sen fick ni Micke Eklöf som också var en duktig målskytt. Men vad har vi nånsin fått av er?

 

Nej, så lät det lyckligtvis inte alls. Anders fixade så att Johan kunde lira med oss och med NHL-tempo i transferarbetet är Johan spelklar för Lunden på onsdag igen. Tack för det!

 

Och matchen slutade ju väl också. Vinst med tvåsiffrigt gjorda efter att först ha bevittnat P14-lagets förlust i slutminuterna mot Umedalen. Trots Markus Törnlunds stramare fram till 2-1 blev det 2-4 i baken till sist. Bra kämpat ändå! Och vi tänkte att Selånger kunde ju inte lämna Umeå utan poäng denna lördag.

 

Fler än Johan Norberg kom till vår undsättning i dessa tider av spelarbrist (nio borta). Vi ställde upp med tre spelare över 40 år. Det var Peter Norberg, Uffe Kristofersson och Alexander Zinkevitch. Inte alls dumt med den rutinen mot ett Umeå som i vanlig ordning backade hem riktigt långt.

 

Woxberg var i slag och trummade på friskt. Två mål och två ass från hans klubba. 17-årige Dennis Nilsson sprätte påpassligt in en boll också.

 

I slutet stod både Blomman och Greger på tre mål vardera. Då uppenbarar sig ett  "två mot en-läge" för de båda. Blomman driver bollen mot mål och han har Greger med öppen kasse till höger. Varför passar han inte, undrar alla. Det vi inte vet då är att Blomster och Gregster har en inbördes tävling om att komma först till fyra. Istället för att passa försöker Blomman då dra backen, men blir upphakad och Sune Eriksson tvekar inte att blåsa straff.

 

Blommisch har fortfarande vittring på mål. Han åker snabbt som satan och hämtar bollen och ställer sig på straffpunkten.

 

Domaren blåser. Den gode Blomqvist, som krutade in en otagbar straff i första halvlek, ska nu knäcka The Gregster (och jag menar, hur ofta har man chansen att göra fler mål än bandymonstret från Bosvedjan?). Blomman höjer klubban och trycker till bollen. Som går en decimeter över målet.

 

IFK Umeå - Selånger SK Bandy 4-10 (2-4)

http://www.elitrapport.se/Data/report3371.html

Ett fel hos elitrapport är att nummer 51 hos oss ska vara Johan Norberg, som skötte sig med den äran, och ingen annan.

 

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna