Karlsborg - SSK 2-2 (1-1)

Vi viker oss inte.

Först och främst måste vi gå igenom förutsättningarna för denna norrbottniska turné. Det är alltid svårt att göra den långa resan hit upp och sedan prestera på topp. Men den här gången är det extra svårt eftersom Henrik Leyonberg, Peter Koch, Mattias Nordin, Jocke Wegar, Martin Linner, Tobbe Sjödin, Daniel Yng, Erik Bergström och Tobias Holdo på grund av skador och sjukdomar och allt förbannat inte kunde följa med. Det har lämnat oss med en ytterst begränsad trupp av prick elva spelare. Plus en materialare i form av "Fia" Vängberg som snörade på sig grickerna för att gå in och vara lite i vägen när det alldeles tog stopp för någon i Selångermaskineriet.

 

Vi var lite småsugna på att kasta busschaffisen också, bara för att kunna citera Nicke Sjödins Lagledar'n: "Ibland fick bussförar'n spela vänsterytter. Han var int' sämst."

 

Men ni ska veta att maskineriet ändå är intakt. I årets upplaga av division 1 norra slår man inte SSK hur som helst.

 

Karlsborgs fina arena Bruksvallen låg där som vanligt med fin is, lätt snöfall och Kenneth & the Knutters i högtalarna. Hemmalaget i svart började piggast också. Petade in 1-0 redan efter sex minuter. Vi höll väl fortfarande på och känna oss för lite grann: Hur fort ska man åka för att orka hela matchen?

 

Så småningom fick vi ordning på det där och Jesper Wegar fick bollen långt ut på vänsterkanten i höjd med deras straffområde. Han skickade bestämt in bollen mot bortre stolpen där Filip Nyberg kom satsande på det frejdiga sätt vi tycker så mycket om. 1-1, fixat av Söråkerspojkarna.

 

Det var en helt jämn första halvlek med halvchanser åt båda håll. KBK kom kanske närmast ändå med ett par vassa skott. På ett av de gjorde Niklas en minnesvärd räddning när han limmade bollen uppe i vänsterkrysset. Ett tyst "åh, fy fan", hördes från en av KBK-spelarna.

 

I Selångers omklädningsrum hittade man ett uppspelt gäng i halvtid. Det var ett liv och ett kiv och "vi kan ju ta're här" och "i det där läget hade'ru kunna' gjort si och så i stället" och "fan, vad bra gubbar" och "nu går vi ut kör så länge det håller".

 

Tidigt i andra halvlek bjöd vår annars utmärkte libero Alexander Oscarsson hemmalaget på ett friläge. Alla räknade in 2-1, vände upp mot mittplan och förberedde sig för avslag. Så länge var KBK-spelaren fri och så säker var alla på mål, men återigen visade det sig att Fantomen hade ställt sig mellan stolparna för oss idag. Niklas täckte följsamt ner mot högerstolpen och en hörna blev resultatet.

 

Och den hörnan bröt Jesper Söderbäck och sköt iväg över hela planen. Han åkte helt enkelt upp och gjorde 2-1 till oss istället. Alexander pustade ut, Niklas vinkade nerifrån målet och Jesper log sitt bredaste leende. Våra tre Ljusdalslån var i händelsernas centrum.

 

Sen var det bara suga in tandskyddet och kämpa på. Sista halvtimmen var det mest KBK. Det kom i våg efter våg, även om vi också fick till nån kontring ibland. Men det var inte så ofta vi orkade åka ända fram till deras mål. Med tjugo minuter kvar trädde KBK tyvärr in en hörna. Mer än så blev det dock inte.

 

Alla kämpade helhjärtat och så hade vi ju Niklas i målet. Han var nog planens bäste, även om alla i vårt lag bör få någon slags utmärkelse för att vi fick med oss en poäng idag.

 

Men vi vill ha mer! Vår känsla är att Nyborg inte går säkert imorgon.

 

Då kanske vi gör slag i saken och slänger in busschaufför'n också.

 

Karlsborg - Selånger 2-2 (1-1)

Fakta här: http://www.elitrapport.se/Data/report523.html

 

Peter Hansson

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna