Karlsborg - Selånger 3-4 (0-4)

Återigen var det dags för Selånger att ge sig av mot nordligare breddgrader. Laget hade tagit beslut om att dess medlemmar skulle skjuta till ett par hundringar var för högre standard än vanligt, vilket betydde hotellövernattning, Högre standard för alla utom Jim, som blev hänvisad till annexet. "Husets säng är fyra kuddar lång", meddelade Sunes jul Söderlind med bildbevis.

Karlsborg, obesegrade hemma den här säsongen, väntade på tjusiga Bruksvallen inte långt från Billeruds bolmande massafabrik. SMHI hade hotat med snö, men det blev inget med den saken. Rapportören tog plats hemma i soffan med bandyrapport.nu i knäet.

Matchen började med att domaren lade till två minuter. Vad hände? 

- Andreas Wilsson ramlade och Sunes jul skulle hoppa undan, men landade med knäet i huvudet på Willie som tuppade av en stund faktiskt. Domaren och spelarna var riktigt upprörda där ett tag. Han leddes av och det var någon i publiken som verkade lite kunnig som tittade till honom. Willie kom tillbaka och han gjorde ett kort byte i slutet av första, men sen klev han av helt i paus, berättar Whizzkid. 

Förutom det, smålam inledning, enligt Bandyrapport. Några enstaka frislag. Sedan small det till på kort tid. 

0-1 Blomski!
Två skott på mål från KBK.
0-2 Smalle! Detta var hans hundrade i Selångertröjan (se bild!). Att det var hans hundrade bygger på hans egna uppgifter, men hemsidesredaktionen har ingen anledning att ifrågasätta dessa, särskilt som de säkerligen är understödda av Karls fader vilken lär vara ännu gladare i att föra statistik. 
0-3 Greger på hörna. Äntligen!

”Selånger leder med 3-0. Efter 20 minuter”, sa jag.
”Men det gjorde Nyborg förra helgen också”, sa frun.
”Det har du rätt i", sa jag. 

Men då satte Blomman 0-4 och man bara väntade på att "Timeout Karlsborg" skulle ticka fram i livefeeden, men det kom ingen. Gick det att spåra en viss uppgivenhet i detta från KBK:s sida? Att säsongen ändå är körd liksom? Eller var det så att resultatet inte speglade spelet?

- Nä, det var Karlsborg som höll i taktpinnen faktiskt, men de fick inte utdelning. Vi var täta precis framför målet och de gjorde det lite krånglig för sig sista tredjedelen, så vi kunde vinna bollen och ställa om. Det var så vi skapade våra lägen, säger Simon.

0-4 stod sig till halvtidsvilan och andra halvlek smög igång. Ett par hörnor, men annars mest en massa frislag fram och tillbaka, enligt Elitrapport och efter en kvart i andra började tankarna komma: "Tänk om dom håller nollan mot Karlsborg borta!"

Vad är det för orimliga illusioner man sitter och gör sig hemma i soffan?

1-4 i 64:e minuten. Och då slog plötsligt minnena från mötet på Gärdehov till med full kraft. "Ånej, ska de ställa sig på hälarna nu igen?!" 

Jaha. 2-4 fem minuter senare. Och nu kom däremot timeouten. Från SSK då förstås. Hur var läget, Simon?

- Vi försökte göra om lite för att bevara ledningen och dra ner på det offensiva spelet, som vi inte riktigt behärskade idag. 


Kort efter timouten - straff Karlsborg. Nu började pulsen stiga på riktigt hemma i soffan. Simon Ehrström utvisad för sabotage! WTF? Jo, han hade fått bollen på handen i straffområde. En otursstraff. 

"Missamissamissamissa", gick mantrat när straff till Karlsborg fortfarande var det senaste meddelandet på Elitrapport. 

Men nej. 3-4 tickade fram med mer än en kvart kvar. Det här kändes inte bra. Det här kändes INTE BRA. Och nya händelser i Karlsborgs favör fortsatte ticka fram: frislag, skott på mål, hörna, frislag skott på mål. "Men skärp er nu!!!"

Karlsborgspressen bara fortsatte. Skott på mål, frislag, hörna... Man sitter hjälplöst och stirrar på den där jävla skärmen och klockan som tickar. "Var är du, Kalle? Du har ju bara gjort ett mål idag. Ska du inte göra ditt 101:a?"

86:56 Skott på mål Karlsborg 
88:39 Skott på mål Karlsborg

Men det kanske hade varit värre att vara på plats ändå. På ett av de där skotten gjorde Muggen tydligen en fantastisk räddning och styrde upp bollen - I RIBBAN. Gah!

Minuterna rann iväg ändå och marginalerna skulle återigen visa sig vara på vår sida den här säsongen medan Karlsborg skulle bli kvar i den uppförsbacke man får säga att de varit i ett tag. Uddamålsseger bärgad!

"Är det fel att bara stänga igen matchen så man slipper skita ner sig sista kvarten!" kommer det från Danne Edström som uppenbarligen haft samma upplevelse som undertecknad vid dataskärmen. 

- Jag vet inte om man återigen ska se det som en styrka att vi vinner trots att matchen inte blir som vi vill. Det är ju vi som vill styra spelet, men vi klarar inte av det idag, så vi har lite att jobba på framöver. Men Karlsborg är ju bra också. Jag förstår inte att de inte ligger bättre i tabellen. Det kanske har med de långa bortamatcherna att göra. Vi har ändå en helt annan inställning och disciplin än senast och det räddar oss idag. Slitet gör att vi trots allt kommer undan, säger Whizzkid. 

Nu blir det buss ner till Umeå där kvalplatsen kan säkras under söndagen.

- Det blir säkert tufft och fysiskt. Hoppas att vi kan få till vårt spel igen. Det är målsättningen. Att vi ska bestämma över matchen, avslutar Tränar-Simon. 

Shoutout till Rönnken som fixat tröjan till Smalle!


Karlsborgs BK - Selånger SK Bandy 3-4 (0-4)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12364

P.H.

Kommentera:

  • Garbelin • 13 februari 2016 20:26:40
    Jag var ute och promenerade med Elitrapporten i högsta hugg & en Garbjunior hängandes utanför pulkan. Hade inte ens lagt märke till om någon av oss brallat ner oss. Den nivån hade vi uppe i Mordor.
    Uppskattar dig vid pennan P.H.
  • P.H. • 13 februari 2016 20:56:48
    Haha! Tack! Kul, Garb-Elin!

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna