Matchrapporter

Den oändligt långa försäsongen börjar äntligen lida mot sitt slut och lördagens träningsmatch mot GT-76 var den sista inför den stundande seriepremiären.

Erik Öckerstedt summerar matchen så här:
Det var svårt med delaktighet i första pga en hel del slarv i det defensiva arbetet. Royne lyfte lite punkter i halvtid som gjorde mycket gott för oss och ger oss klart godkänt i andra halvlek, en halvlek som slutar 4-4. Matchen gav oss många bra kvitton inför framtiden!

Nu laddar vi om inför seriepremiären!

En hemmamatch blev en bortamatch när årets första bandyderby nalkades. Motståndet för dagen var ett Söråker som Selånger, på fyra försök, inte lyckades besegra under fjolårets säsong. 
Inför matchen hyllades även Bengt "Fia" Wengberg med en tyst minut.

Fia gick tidigare i år bort i sviterna av sin cancer och hyllades i Söråker under fredagskvällen. Inför matchen hölls en tyst minut i hans minne och Söråker valde att skänka kvällens inträde till Cancerfonden i Fias namn. 14 000 kronor fick man in på matchen och utöver det startade Söråker även en insamling på Facebook.

Läs även Maskens hyllning till Fia: Vi minns Bengt ”Fia” Wengberg

Söråker har de senaste åren tagit ordentliga kliv och förra säsongen slutade de som seriesgrare i division 1 övre Norrland. På fyra matcher lyckades Selånger endast knipa åt sig två poäng av åtta möjliga. Två kryss i två snömatcher borta i Selånger. De båda hemmamatcherna slutade i förlust.

Söråker fick alltså se sig själva som favoriter inför fredagens batalj och Selånger stod inför en svår uppgift. I hemmalaget hittades fjolårets Selångerspelare Niklas "Blomman" Blomqvist, Mikael "Skägget" Norberg och Jim "Huset" Norberg som under sommaren bytt klubbadress.

Det skulle bli ett ställningskrig ute på isen, men Hälsingehunken skulle visa vägen för SSK i den första halvleken. Först genom att göra 1-0 efter tio minuters spel och tio minuter senare även göra 2-0. Bägge målen på passning från Viktor Nilsson.

Söråker fick sedan in ett mål efter ett långt utkast till Filip Nyberg efter en Selångershörna. Därefter var det jämnt skägg lagen emellan halvleken ut. 2-1 i paus till Selånger vilket ändå kändes välförtjänt.

Den andra halvleken började lite försiktigt med ett Söråker som pressade på. SSK verkade något stressade, men kontrollerade. Det såg ut att bli en mer målsnål halvlek än den första, men med dryga 20 minuter var det Smallinho-time.

Först ett förlösande 3-1-mål med 67 minuter spelade, där ingen förstår hur han tog sig genom Söråkersförsvaret. Några minuter senare får Gabbe till en kalasträff från fel håll och 4-1 var ett faktum. Sedan var det dags för Smalle igen att göra 5-1 och nu var väl matchen ändå avgjord.

Det tyckte inte Söråker och på ett gammalt SSK-samarbete kunde Jimmen assistera Blomman till 5-2 med cirka tio minuter kvar av matchen. Men efter ett väl avvägt utkast blir Smalle friställd fem minuter senare och rivs ned av Söråkersmålvakten och tilldöms en straff som han förvaltar säkert intill den högra stolpen. Hattrick i andra matchen i rad alltså för nummer 18.

6-2 blev det till slut efter 5 mål de sista 24 minuterna. Selånger toppar den haltande tabellen efter två raka segrar i inledningen med en målskillnad på 12-4. Nu väntar ett långt uppehåll då nästa match inte spelas före den 1 december borta i Östersund. Hemmapremiär blir av först den 12 december mot Karlsborg och då hoppas vi att isen på Gärde är i speldugligt skick.

Söråker - Selånger 2-6 (1-2)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=26648

/#1

Äntligen! Premiärdagen för säsongen 2018/2019 har kommit och gått. Mycket har hänt sedan vi senast spelade seriematch och det var många frågor som ville få ett svar. Umedalens IF blev det lag som fick äran att svara på alla våra frågor.

Som vi berättade här på hemsidan förra veckan så samarbetar vi med Härnösand i år, vilket betyder många nya ansikten hos de rödblå. Det betyder även att det är en hel del som ska pusslas och spelas ihop, något som inte underlättats av frånvaron av is på vårat kära Gärdehov. Systemet har krånglat inledningsvis och ännu finns ingen spelbar is på bandybanan. Söndagens hemmapremiär fick ställas in och i nuläget hotas även fredagens hemmapremiär av isbrist.

Men i Umeå fanns det is i helgen. Med ett hot om regn hängande över oss åkte vi från Gärdehov klockan 06:30. Härnösandspojkarna plockades upp strax efter 07. Dagen till ära hade vi stöd av vårat egna p16 som även de premiärade under lördagen. Olle Sandin gillar att spela mot Umeålag. Förra säsongen fick han hoppa in och vara med att hålla nollan hemma mot Umeå och i p16-matchen stod han för ett mål och en assist. Den matchen slutade till slut i resultatet 7-2 i SSK-favör.

Som den enda matchen i division 1 övre Norrland i helgen smygstartes alltså säsongen i Umeå. Ett Ume som i år bytt namn från IFK Umeå till Umedalens IF. Ett taktiskt drag för att förvirra motstånd, domare och media. Och som om inte det vore nog, nya färger skulle de dessutom ha så det fick bli ett tröjbyte hos SSK:s målvakter. Svart fick bli gult och matchen kunde blåsas igång.

Efter en trevande inledning med ett lite slarvande Selånger(bjöd bland annat på två gratishörnor), möjligtvis på grund av förvirringen från motståndets nya namn och färger, var det två Härnösandspojkar som skulle presentera sig direkt. Martin Pettersson kunde i matchminut 12 göra säsongens första mål assisterad av Marcus Norberg. 1-0 till härliga Selånger.

Regnet uteblev men det var varmt och fuktigt i luften vilket tog ut sin rätt på isen. Allt eftersom blev det svårare att spela och det blev ett litet ställningskrig med SSK i förarsätet. Det skulle visa sig att Härnösandspojkarna skulle visa vägen för Selånger i Umeå, men ett bekant rödblått ansikte ville inte vara sämre. Smallinho kunde på passning från Ville Jonsson göra 2-0 när 23 minuter hade spelats.

Sedan var det dags för Assar Uebel att presentera sig i SSK-tröjan. Genom ett liten soloprestation lyckas han riva sig igenom och spela fram Pettersson till hans andra mål för dagen och resultattavlan visade 3-0 till Selånger i matchminut 40. Umedalens ville också säga något innan den första halvleken var slut. Ett utkast på mittplan som ställer 3-4 SSK-spelare och en tunnel på libro Rex ger ett friläge och ett finfint 1-3-mål.

Hemmalaget var långt ifrån chansfattiga i den första halvleken och hade några fina lägen, det bästa ett friläge som räddades till hörna som domaren missade och dömde till SSK-boll. Alltjämt halvtidsvila med resultatet 3-1 till Selånger.

Andra halvlek började bättre för alla som håller på SSK. Ytterligare ett Härnösandssamarbete skulle ge 4-1. Det bekanta ansiktet och den nya tränaren Henrik Söderlind var med på isen och spelade fram Assar Uebel med 58 minuter spelade och matchen såg ut att gå vägen för det kära Selånger.

Två straffar till SSK skulle punktera matchen och Smallinho förvaltade båda två med strumprullare efter isen(båda stenhårt i tak enligt nummer 18:s egen utsago, men inget vittne har kunnat återberätta detta). 6-1 till Selånger och matchen var i princip avgjord. Men Umedalen skulle ha det sista ordet.

Med viss hjälp av isen och undertecknad kunde en isrullare utanför straffområdet hamna i nättaket och slutreslutatet kunde skrivas till 6-2. 

En premiärvinst och säsongen började på bästa sätt. På fredag vankas det hemmapremiär. Vinters första derby mot Söråker står på schemat och förhoppningsvis kan den blir den av och isproblemen på Gärde blir endast ett tråkigt minne.

Umedalen - Selånger 2-6 (1-3)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=26668&season=2018&r=0.006905137067805045

/#1

Tidigare matcher

Ord och namn - Förklaring:
PDSG - Pressa det som går 
HK - Hänga kassar 

Blom / Blomman / Blomster - Nicklas Blomqvist
Flower Power - Nicklas Blomqvist 
Bodda - Kenneth Bodin
CJ - Christoffer Johansen
Garba - André Sjödin Granzell
Gregster - Tobias Sjödin
Hunden - Mikael Gustavsson
Huset - Jim Norberg
Hälsinge-Hunken - Axel Froms
Muggen - Magnus Wilsson
Skägget - Mickael Norberg
Smalle - Kalle Högberg
The Wizard /  Whiz kid - Simon Hansson
Willie - Andreas Wilsson
Öckert - Eric Öckerstedt

Senaste matcherna