Ungdomssektionen

Inom ungdomssektionen arbetar vi aktivt med att alla ungdomar som deltar i vår verksamhet skall ges lika förutsättningar och möjligheter. Det ska vara roligt att vara en del av Selånger Bandy. 

Vi har idag ca 100 aktiva ungdomsspelare och totalt sex aktiva ungdomslag varav två tjejlag. Men vi vill alltid bli fler, så är du nyfiken, vill veta mer eller kanske rent av vill komma och prova på. Kolla med ansvariga för något av lagen nedan.

Alla barn och ungdomar som är sugna på att prova bandy är välkomna! 

Nedan återfinns länkar till respektive lag på laget.se, där finns mer information samt kontaktuppgifter till lagen: 
U05-06: Ungdomar födda 2005/2006
U07-08: Ungdomar födda 2007/2008
U09-10: Ungdomar födda 2009/2010
U11-12: Ungdomar födda 2011/2012
Tjejlag 07-10: Flickor/tjejer födda 2010 och tidigare.
Nybörjargrupp tjejer: Flickor födda 2011 och senare.

Gratis skridskokul och bandykul

En första kontakt med oss kan vara via Skridskokul eller Bandykul, som riktar sig till de minsta från 5 till 6 år men även till lite äldre barn/ungdomar som vill lära sig att åka skridskor eller spela bandy. Inför säsongen 2021/22 vill vi ge fler barn/ungdomar möjligheten att lära sig skridskoåkning och bandy genom att erbjuda gratis Skridskokul och Bandykul under v.45 - v.9.

Vi kommer även ha ett samarbete med Fritidsbanken Sundsvall som innebär att vi även i år kan erbjuda lån av skridskor och hjälmar under hela säsongen för de som behöver.
Fritidsbanken kommer vara på plats på Gärdehov lördag v.45 och v.46. Lån innan eller efter dessa dagar, går det bra att vända sig till något av Fritidsbankens lokaler för lån av utrustning. Fritidsbanken finns på
Sallyhillsvägen 9b, Sundsvall.

Här kan du läsa mer om Fritidsbanken.

Satsning på Tjejer

Laget består av ett tjugotal tjejer i blandade åldrar (varav de äldsta är födda 2007).
Vi tränar två kvällar i veckan och har en trevlig fikastund efter varje torsdagsträning för att bygga laganda. Under träningar delas gruppen in i två eller tre mindre grupper efter kunskap. Vi åker på olika sammandrag udner säsongen och fokuserar på att tjejerna har roligt tillsammans.


Nu utökar vi tjejtruppen genom att vi startat upp en nybörjargrupp för yngre flickor, födda från 2011 och senare, där vi ger flickor sin första kontakt med bandy. Kom och testa du med!
 
Vi välkomnar gärna fler bandysugna tjejer till vårt lag!

För mer information vänligen kontakta Peter Norberg
Mail: peter.norberg70@gmail.com
Mobilnr: 070-395 28 00


 

Favorit i repris! Även i år packade Simon från 05/06 benskydd och handskar och drog till Västerås för målvakts-camp. #selångerbandy #riktigbandyspelaspåis
I tisdags var det dags för årsmöte för Selånger Bandy. Vi inledde med kontraktsskrivning och presentation av de som är klara för spel i A-laget kommande säsong. Vi hade även glädjen att kunna släppa nyheten att Magnus ”Muggen” Wilsson återvänder till Gärdehov och kommer vakta stolparna tillsammans med Nisse. Även i styrelsen har vi ett nyförvärv där 55:an Eric Öckerstedt kliver in som ledamot på två år och ersätter Stefan Rex. Årsmötet omvalde Andreas Ljungström till ordförande och Ulf Kristoffersson sköter finanserna som kassör ett år till. Även Martin Odmark och Peter Norberg sitter kvar som ledamöter på två respektive ett år. Maria Dahlin valdes in som ny suppleant och som tidigare är Ungdomskommittén kvar med en suppleant-plats. Vi välkomnar Eric och tackar Stefan & Övyvind för deras insatser i styrelsen de senaste åren. #selångerbandy #riktigbandyspelaspåis

Våra ungdoms samarbetspartners - som möjliggör gratis
skridskokul & bandykul!

Tack för ert stöd!