Tellus-Selånger 12-4 (8-2)

Peter Norberg var tillbaka på Zinken i helgen. Nu på läktaren, annat var det på 90-talet. Peter Norberg var tillbaka på Zinken i helgen. Nu på läktaren, annat var det på 90-talet.

Bandytävling på Zinkensdamm den här lördagen. Topplaget Tellus stod på programmet, en förening som bildades samma år som Selånger SK, nämligen 1921. Då hette klubben tydligen Tellusborg efter bostadskvarteren med samma namn i Midsommarkransen. Nu har man dock Södermalm och Zinken som sin bas, men om man vill skicka brev till Tellus då är adressen Norsborg, så det finns fortfarande en dragning åt sydväst.

Vi klev upp tidigt och åkte buss länge och när matchen började satt vi kvar i bussen. Vi hade i alla fall glömt inställningen och krämen till buggarna i bussen. Det var ingen uppvärmning på is innan matchen och vi tror att det hade gått lite bättre med en sådan.

När matchen började befolkades den östra läktaren av en ensam alkis som satt och sov i ett hörn. Om han inte kvicknade till missade han lyckligt nog vår första halvlek som var bristfällig på alla de vis. Endast Katrineholm borta kan mäta sig med den. Det var ett segt och utspritt Selånger som släppte in bollar i en strid ström under hela halvlek. Åtta kassar totalt.

Men efter att ha stått och brummat på tomgång i första lade vi i en växel i andra. Det blev en frejdig halvlek såsom vi minns matcherna mot Sköndal i början av 00-talet. Greger personifierade denna stockholmsbandy när han dök upp vi bortre stolpen och drämde in ett inspel på tennis. Sköndals gamla målmaskin Jonny Lind hade inte gjort det bättre. Inte Butta heller för den delen, som faktiskt var på matchen eftersom han son Willy lirar med Tellus. Tellus höll också på att gör precis ett sånt mål.

Från andra halvlek minns vi också FIlle Jakobs mål. Århundradets brunkarmål efter en sanslöst grötig situation med, som det kändes, hela Tellus försvar (inklusive målvakt) inblandet. När Fille petat in baljan och krutröken skingrades kom han ut ur gröten med byxorna halvvägs nere. Vad hände där egentligen?

Trots markant uppryckning förlorade vi ändå andra halvlek med 4-2. Det var en tung dag för de rödblåa. Inget pris för matchens lirare hade dom heller. Inte för att någon av oss var värd det, men lite trist ändå att bara resa hem med bagage i bagaget.

Eller förresten, vi ska ju inte hem, Vi ska till Gustavsberg för en vinna eller försvinna-match. Nu laddar vi om!

IK Tellus - Selånger SK Bandy 12-4 (8-2)