Karlsbyheden - SSK 1-8 (0-4)

Stabilt!


Unga Karlsbyheden tog emot hemma på Hedvallen, som tidigare har utmärkts av barr på isen, men nu var den bara fin. De yttre förhållandena bestod av klar luft, låg temperatur och stilla vind.

Undertecknad kunde inte medverka, så den här rapporten bygger på ett telefonsamtal med "Kuben". Han lät påtagligt nöjd och sa direkt att matchen var snarlik förra helgens mot Nyborg. Det handlade alltså framför allt om ett tätt Selånger som inte bjöd på något i onödan.

Men en skillnad till det bättre från senast var att SSK gjorde mål tidigt och sedan fördelade målproduktionen jämnt över hela matchen. Det låter som en metodisk och behärskad insats från Selånger, men "Kuben" var inte helt nöjd ändå. Det gällde framför allt första halvlek då spelet stundtals böljade oordnat fram och tillbaka. Den typen av spel som brukar fångas i orden "hawaii" och "raggarbandy". (Vadå "hawaii" egentligen? Var kommer det ifrån? Är det mycket fram och tillbaka på Hawaii eller vad?)

I andra halvlek sågs ett lugnare Selånger, som oftare tog rätt beslut och vårdade bollen istället för att enbart satsa framåt så fort bollen erövrats.

En annan skillnad från Nyborgsmatchen var att SSK gjorde mål på hörnor. Tre mål närmare bestämt kom i samband med de nio hörnslag bortalaget hade. Det kan jämföras med förra helgens noll mål på sjutton hörnor.

Karlsbyheden ligger för närvarande sist i serien, men "Kuben" tror ändå att de är bättre än till exempel Forsbacka och med en så låg medelålder som 22 kan Karlsbyn nog få till ett skapligt lag inom några år.

Noteras bör också att backresen Danne Edström gjorde comeback.

- Stabilt och bra, löd omdömet från "Kuben" och det gällde även många andra spelare i Selånger.

Stabil och bra kan man nog inte kalla Sundsvalls Tidnings återgivning av namn i dagens lilla text om matchen. Tränare "Kuben" Högberg får heta Höglund. Jesper Wegar, som satte en straff, förses med efternamnet Vegardh och Martin Linner, som annars brukar få heta Linnér, får här istället heta Lindberg. Allra roligast är ändå att domaren Pekka Heinonen byts ut mot tv-profilen Pekka Heino.

Nästa match är även det mot ett dalalag. Grängesberg kommer till Gärdehov på söndag och Selånger har en liten revansch att ta efter poängförlusten på bortaplan. Vi ses!

Karlsbyheden - SSK 1-8 (0-4)
All fakta här:
http://www.elitrapport.se/Data/report498.html

 

Peter Hansson

Kommentera gärna nyheten:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna