Helenelund 6-6 och UNIK 3-6

Ett gäng glada bandygrabbar från Sundsvall åkte ner till Uppsala för att lira ett par matcher. Senast vi var här kallades vi för Sengånger, men då vann vi faktiskt. Den här gången uteblev viktorian, trots två försök.

 

Lunden på lördagen var ett tillfälle att återigen bekanta sig med företeelsen bandymatch. Vi var förstås ivriga att komma igång, så vi rusade ut på uppvärmning och var klar med den en halvtimme innan match. Ja, och sen satt vi där omklädningsrummet och fundera på om inte matchen skulle börja snart. Nån började bli lite kaffesugen och nån kanske började fundera på tvättkorgsstatusen därhemma och om det egentligen blev nån tvättstugetid bokad i veckan.

 

Sen blev det match och, tro det eller ej, vi började glimrande. Undertecknad petade ut en boll till The Gregster som i högerytterposition inte gjorde något misstag. Ding ding ding! 1-0.

 

Kort därefter pressade samme Greger in en hörnretur till 2-0. "Det här blir ju tvåsiffrigt det", tänkte vi, men det blev 6-6 efter böljande spel där vi alltför ofta gjorde misstaget att slå bort passningar i uppspelsfasen.

 

Bubbelbad efter matchen. Tackar tackar. Gregster slutade för övrigt på fem kassar mot Lunden. Tackar tackar.

 

Eftersom mattrisarna var borta av olika anledningar i helgen var det Chrille Eriksson och hjärtsjuke Öckert som höll koll och langade tejp. Öcke satte förhoppningsvis en trend då han styrde på materialfronten i bar överkropp.

 

Och så var det match igen. Med bättre värmningstajming, dock med 3-0 i häcken tämligen omgående mot de ystra fålarna i UNIK. "Uj uj, det här blir ju tvåsiffrigt det", tänkte vi. Det var lite yrt i början faktiskt. Vi rullade till exempel ut tre bollar över egen kortlinje. Men vi kämpade på och innan halvleken stod det 3-2.

 

Vårt sedan tidigare redan skadedrabbade manskap blev ännu mer skadedrabbat då provspelande (låt oss kalla det så) Johan Norberg (Jims brorsa) krockade och fick en hjälm på näsan. Det blödde ymnigt och han var mindre nöjd med denna utveckling. Ni får ursäkta, men han tog till det grova språket och skrek KUKEN så att det hördes ända in på det inglasade etage som kallas föräldraläktaren.

 

Innan han lämnade sa han att "nu måste ni vinna när jag har offrat en näsa". Tyvärr verkar bandygudarna vilja ha mer än bara en näsa. Det blev till slut 6-3 till upplänningarna trots att vi gjorde en bättre match än på lördagen. Vi hade en i stolpen och en som gick stolpe stolpe ut också, men resultatet var rättvisande. SSK mattades mot slutet den här helgen.

 

SSK - Helenelund 6-6 (3-3)

Målskyttar SSK: Tobbe Sjödin 5, André Sjödin Granzell

 

SSK - UNIK 3-6 (2-3)

Målskyttar SSK: Micke Gustavsson, Mattias Woxberg, Henrik Leyonberg

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna