SSK - Karlsborg 3-4 (1-1)

Välförtjänt Karlsborgsseger mot uddlöst SSK.


När det var vindstilla och två minus och när svärmor för första gången bevistade en bandymatch, då var det dags för en riktigt blek insats från Selånger. Av den täta och fina defensiv vi visade upp innan juluppehållet syntes föga idag.

 

Det fanns så klart motståndare som var där och förstörde för oss också. För att hänga på i kampen om kvalplatsen var Karlsborg piskat att vinna idag, eftersom de igår fick på pälsen av Härnösand. Och det märktes. I sitt gula bortaställ bildade Karlsborg ett tätt försvar som blev mer kompakt ju närmare det egna målet man kom. De var hetare i närkamperna och snabbare på andrabollarna därefter. De ville mer idag.

 

Någon särskilt bra bandymatch var det inte. Vårt 1-0-mål kom till efter ett totalmisslyckat utkast av KBK:s målis. Deras hörnmål kvarten efter var ett tamt skott som på nåt sätt ändå letade sig in mellan Selångerklubbor och skridskor. Första halvlek var i stora stycken en uppvisning av missade passningar, svaga avslut och felbeslut.

 

I paus var vi mest glada över att inte ligga under. Vi ändrade vår uppställning lite grann och hoppades på bättre drag under skridskorna i andra.

 

Och det blev det! I början av andra halvlek tog vi initiativet och 2-1 var ett riktigt kämpamål som Jesper Söderbäck rakade in i kalabaliken framför målet. Där trodde jag mig bevittna en tändande gnista som slutligen skulle väcka liv i ett för dagen segt Selånger. Men det hände inte mycket mer. Ingen kraftansamling, inget go, ingen power.

 

Istället knixade ännu en hörna in sig i nätmaskorna och efter ett par försvarsmissar från oss kunde de ta en tvåmålsledning, som visade sig räcka till seger. Filip Nybergs reducering kom för sent för att vi skulle hinna göra nåt mer.

 

Med det här spelet och den här inställningen blir det full huggning mot Härnösand på torsdag. Vi får hoppas att vi studsar tillbaka direkt.

 

Niklas Strömberg var bra i målet igen. Höll väl oss kvar i matchen kan man nog säga. Martin Linner blev skadad och utgick. Svärmor mötte upp med en kram efter matchen. Jag skämdes lite för vår insats och hon sa: "Han som hade bollen blev ju helt ensam så ofta. Han hade ingen att passa till."

 

Korrekt.


Selånger - Karlsborg 3-4 (1-1)

Fakta här: http://www.elitrapport.se/Data/report510.html

 

Peter Hansson

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna