Härnösand - Selånger 3-7 (3-4)

En revansch fanns att utkräva efter storförlusten senast mot Härnösand. Denna gång var det ett betydligt mer motiverat och taggat Selånger än då som anlände till Högslätten denna torsdag kväll. Efter en jämn första halvlek kunde SSK rycka och hålla emot Haiks attacker.

Förra helgen spelades det match i Östersund som slutade i ÖBS-seger med 6-3 efter att Östersund helt enkelt varit det bättre laget för dagen. Matchrapporten föll i glömska pga tentaplugg och jobb vilket jag ber om ursäkt för.

Torsdagens match mot Härnösand skulle egentligen ha spelats på nyårsafton, men den blev flyttad av en anledning kallad domarbrist. På torsdagen spelades den och efter tre förluster på de fyra senaste spelade matcherna skulle SSK nu vända på den svaga trenden.

Och som det började. Efter fem minuter snor Fromen bollen vid offensivt straffområde och lägger enkelt in ettan bakom hemmalagets målvakt. Med förra matchen som började liknande i minnet fanns det en viss oro att historien skulle upprepa sig. Men Härnösand kom ingenstans.

Med 20 minuter spelade hade Selånger gjort både 2-0 genom Smalle och 3-0 av Willie efter en fin soloprestation. Sedan hände något. Härnösand tog sig upp i banan och skaffade sig frilägen, hörnor och frislag i bra lägen. Till slut kunde inte SSK inte hålla emot längre. Haik får in både ettan och tvåan inom loppet av tre minuter.

Men det blåa Selånger ryckte upp sig något och Garba får in SSK:s fjärde mål för kvällen. Innan den första halvleken var slut skulle dock Härnösand få in en reducering till. Efter ett slarvigt bolltapp på den egna planhalvan får Haik ett friläge som räddas till hörna, en hörna som rensas slarvigt rätt på Härnösandspelare i offensivt straffområde som lyckas få in bollen genom virrvarret av spelare framför SSK-målet.

I den andra halvleken rivstartar Selånger och efter en kvart har laget ökat på sin ledning med tre mål och Haik tvingas till en timeout. Sedan tar hemmalaget över matchen och skapar ett antal heta lägen, men denna gång så höll SSK-försvaret tätt och trots två straffar i slutskedet av match lyckades inte Härnösand göra något mål i den andra halvleken. 7-3 till Selånger i säsongens sista bortamatch. 

En match återstår och det är mot seriesegraren Söråker, som laddar för allsvenkt kval, hemma på Gärdehov. Söråker är det enda lag som Selånger ännu inte lyckats vinna över i årets seriespel vilket får det att klia av revanschlusta och vi ska göra allt vi kan för att förbereda våra grannar för det kommande kvalet. Vi ser fram emot en bra bandymatch samt en publikfest i säsongens sista hemmamatch. 

Vi ses 13:15 på söndag hemma på Gärdehov!

Härnösand - Selånger 3-7 (3-4)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22208

/#1

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna