UNIK-SSK 5-5 (2-5)

Det räckte nästan ända fram.

När Selånger spelar i Uppsala dyker det alltid upp ett gäng entusiastiska farbröder som på 50-talet utgjorde Selångers juniorlag. Nu är de gamla och bor tydligen i Stockholmsområdet, men laget i deras hjärta är fortfarande SSK och det känns härligt att ha deras stöd.

Det var alltså match mellan de två lag som ligger etta och tvåa i division 1 norra. Uppsala-Näs IK hade blott en enda poängförlust inför matchen medan vi har presterat lite mer ojämnt och gjort väsentligt färre mål än serieledaren, men i antalet insläppta mål är vi likvärdiga och vi i Selånger siktade på en tät defensiv.

Det lyckades vi också bra med i första halvlek. UNIK startade ganska piggt och hade mycket boll, men kom till få farligheter. Vi var desto vassare när vi hade bollen. Spelade med bra tålamod och varierade långa bollar med uppåkningar.

Fem gånger rasslade det till i hemmalagets nät. Simba satte ett friläge, Tobbe nätade två gånger trots närgången uppvaktning av UNIK-försvarare, Linner klämde in en hörna och Filip fick in en boll också efter att ha köttat in från högerkanten. Det var en ganska behaglig halvlek, som tyvärr avslutades med att Selångerprodukten Niclas Stahlén gjorde 5-2 efter en viljeinsats.

De gamla stötarna var uppspelta vid havltid.
- Det här tar ni!
- Det är långt kvar, sa jag.

Och andra halvlek kom att kännas väldigt lång. UNIK flyttade upp hela laget och satte press på vår bollhållare direkt. Vi hade inte något riktigt bra svar på det och dessutom började vår ork tryta ganska tidigt, vilket ledde till många utvisningar.

UNIK trummade på. Framför allt genom Niclas Stahlén och Patrik Eidenert och vi hamnade längre och längre ner, men lyckades för det mesta ändå komma i vägen på nåt sätt.

5-3 kom ganska tidigt i andra och då började det brännas. Första gången jag kollade på klockan i hoppp om att det skulle vara slut snart var efter 65 minuter. Aj aj aj, 25 långa minuter kvar.

UNIK hade bollen för det mesta, pressade på och skapade hörnor. Men som oftast när ett lag pressar kan det andra komma i kontringsattacker och vi saknade sannerligen inte chanser till att sätta sexan. Tyvärr lyckades vi inte göra det. Jag tror att UNIK hade mattats en hel del av det.

Istället blev det 5-4 med lite mindre än 20 minuter kvar och då började det kännas som att vi nog inte skulle klara det. Men vi kämpade på och detta UNIK med allsvenska ambitioner fick verkligen ligga i för att komma till några farligheter och när de väl kom till avslut hade vi som vanligt Niklas i målet. Med honom är det nu så att man räknar med att han tar det mesta. När skottet går börjar jag skrika på utkast.

I 88:e kom så kvitteringen. Stahlén fick på ett skott som gick i burgaveln i den nästan otagbara höjden av 20 centimeter. Vilt jubel i UNIK-lägret, men matchen var inte slut. Vi lyckades plocka fram lite extra energi och var ytterst nära 6-5 när Linner missade öppet mål. Han är ändå förlåten eftersom chansen uppenbarade hastigt.

Och gubbarna på läktaren klappade om oss efteråt, så vi får väl ganska nöjda ändå.

Men bara ganska. UNIK är fortfarande obesegrat den här säsongen. Ett faktum vi ska göra allt för att ändra på när upplänningarna kommer till Gäredhov lördagen den 19 februari.

UNIK - Selånger 5-5 (2-5)
Matchfakta borde finnas här:
http://www.elitrapport.se/Data/report515.html

 

Peter Hansson

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna