Haparanda - Selånger 5-6 (3-3)

Efter gårdagens snöskottningskrig laddade Selångers lilla manskap om för dagens match mot Haparanda SKT. Bättre förutsättningar för bra bandy och ett Haparanda som överraskat allt och alla i årets seriespel väntade.

Gårdagens frustration mot väder, domare och resultat blev till längtan till en bra bandymatch. En otroligt viktig match för röda Selånger om vi inte skulle halka efter i tabellen. I och med att Söråker slog Haparanda under lördagen skulle SSK vid vinst kliva om Haparanda i tabellen.

Inför matchen är det noterat att det är tre ryssar som speciellt har gjort det för Haparanda i år. Och visst skulle de även göra avtryck i dagens match. Men i och med att en av dem for illa i matchen mot Söråker fick han stå över dagens match. Och trots akutbesök och omtumling kunde då ryssen Ilja Sysoev ses på sidan full av energi, dock aningen blåslagen, när Selånger kom på besök.

Det stora frågetecknet inför matchen var ändå om Whizzkid skulle kunna utöva lite av sin magi på en spegelblank is. Nyborg lyckades inte överlistas i snöovädret men kanske skulle vi kunna få se några läckerbitar mot Haparanda? Han har trots allt en förmåga att få iväg några kanoner på träning så skjuta kan han ju.

- Min enda målsättning den här helgen var att avlasta de övriga spelarna, säger Whizzkid ödmjukt.
Selånger åkte som bekant upp med 11 utespelare, coach inräknad. Under söndagen anslöt Jim och plötsligt var det 12 utespelare. Något Igor Zolotarev kommer drömma mardrömmar om länge. Rädsla i ögonen kunde skymtas när han var på väg mot Jim under matchen. Inte ser väl Jimmen så läskig ut?

Matchen hinner inte ens starta innan det röda Selånger leder med 3-0. Vad är detta? Ska det vara så här lätt? Givetvis inte. Men två mål av Smalle och ett av Garba var Haparand tvungna att ta time out efter fem minuter.

15 minuter senare var ställningen 3-3 och den stavades Andrey Kiselev, Haparandas målfarligaste ryss. Vad är det som händer? Från att allt skulle studsa rätt började allt studsa rätt. Och det bara på 20 minuter.

Efter det tog Selånger taktpinnen och blev spelförande, men fortfarande kändes studsarna inte rätt. Halvleken slutar 3-3, något som kunde varit annorlunda om det inte vore för stabilt försvars- och målvaktsspel i bägge läger.

Haparanda gör 4-3 i inledningen av andra, men det blir 4-4 bara fem minuter senare. Två minuter senare kommer 5-4 på ett inte helt otagbart frislag. Ytterligare två minuter senare och det är 5-5. 16 minuter in i andra halvlek och det har redan blivit 4 mål.

9 mål blev det den här helgen för Smallinho, en fördubbling av säsongens målskörd.

Mannen för dagen blir ändå Karl “Smallinho” Rimér Högberg som i den 79 matchminuten avgör med sitt femte mål för dagen, fint framspelad av Hunden. Efter det lyckas Haparanda endast skapa sig ett riktigt vasst läge till en kvittering men det rensas undan efter att undertecknad tappat bort bollen efter räddningen.

Fortsatt obesegrade och nu på lördag väntar Söråker i en tidig serifinal hemma på Gärde, kom så!
- Toppmöte! Söråker har gått jävligt bra och det har vi med, ett tätt derby, säger Whizzkid inför den kommandeseriefinalen.

Får vi se dig på banan eller vid sidan av?