SSK - Helenelund 5-3 (2-2)

SSK checkade in på pressarbussen och drog ner till Uppsala för säsongens första träningsmatch i nya och finfina Relitahallen mot Helenelund från Sollentuna. Det kom fyra återbud på Martin Linner, Erik Bergström, Christer Eriksson och Hannes Kristoffersson och ersättare gick inte att ordna med kort varsel. Dessutom är nyförvärven Martin Wiberg och Mikael Gustavsson inte på plats, så det var precis att vi fick ihop lag. Bara att bita ihop och köra på utan avbytare.

 

Vi började lite yrt precis som sig bör i första matchen. Det var mest Lunden som hade bollen och det passade oss ganska bra. Deras mål i första kom till efter två individuella misstag från oss, men även om de hade ett bortdömt mål och några småchanser kändes det som att vi hittade in i vårt defensiva spel ganska bra.

 

Matchbilden var samma hela matchen. De hade bollen och vi försökte att inte åka så mycket för att orka så länge som möjligt. Men när vi väl anföll blev titt som tätt farligt. LBK-lånet Christofer Norgren lade in två bollar efter fina soloåkningar till exempel. Vår reducering till 2-2 var rena Barcelonamålet med fyra spelare inblandade i luriga kortpassningar. Och så kontrade Simba och Gregster in varsitt. (Leyonberg och Tobbe Sjödin för den som inte är familjär med smeknamnen.)

 

Vi pallade alltså med 90 minuter utan avbytare. Östen Sundin som ledde oss under några pass i våras messade efter matchen: "Försäsongstränaren har gjort ett bra jobb."

 

Innan matchen var det ett par pojkar i tioårsåldern som frågade redan nämnde Bergelin om vilka vi var som skulle spela nu.

- Selånger, svarade Jeppe.

- Sengånger?

- Nej, Selånger.

 

En felhörning som vi slapp leva upp till.

 

SSK - HELENELUND 5-3 (2-2)

Matchfakta hos Elitrapport: http://www.elitrapport.se/Data/report1738.html

Läs även en rapport hos Lunden här: http://www.helenelund-bandy.nu/showContent.asp?type=news&ID=1437

 

Peter Hansson

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna