SSK - Karlsbyheden 9-1 (4-1)

En synnerligen komfortabel seger.


Äntligen hade de nya matchdräkterna kommit! Hemmapubliken på Gärdehov skulle få njuta av ett fräschare och färggrannare Selånger än på länge. Men visuell uppgradering i all ära - det gäller att spelarna får på sig tröjorna också. Korvskinnen fick bli kvar på galgarna och det gamla hederliga blåstället om omgående till heders igen.

Det var ett något skade- och sjukdomsdrabbat Selånger som gled ut till dagens hemmamatch mot tabelljumbon Karlsbyheden. Jesper Wegar, Peter Koch, Henrik Leyonberg och undertecknad kunde inte vara med. Det är tre mittfältare i den kvartetten, så det blev lite ommöbleringar. Det tidigare vänsterförsvaret fick nya uppgifter: Linner på topp och Öckerstedt på mitten.

Men det var en som har synts på mitten hela säsongen som stod för första halvlekens prestation. Tre mål kom nämligen från Mattias Woxbergs klubba. De första två redan under matchens första tio minuter. Sedan tappade matchen tempo och Karlsbyn kunde klämma in en hörna innan Selånger satte fart igen. Nu genom Martin Linner som smällde in en kasse och sedan lirade fram till Woxberg. 4-1 i paus.

- Nu vill vi se tvåsiffrigt, sa jag till "Kuben" i pausen.
- Ja du, det var det första Tobbe Sjödin sa när vi samlades, att vi ska jaga mål, men det gäller framför allt vinna matchen, svarade vår långa och försiktiga tränare.

Efter halvtid flyttades Linner ner på mitten och Filip Nyberg upp på topp och båda fann sig bättre till rätta. Linner var mycket aktiv och dribblade och straffmålade med ett slagskott och grejade och det blev 5-1 och 6-1. Men så fick Gärdehovspubliken (däribland Siriuseleganten Erik Sundin) bevittna en sömnig svacka igen. Trots ett något passivt hemmalag lyckades inte Karlsbyheden hota på minsta sätt. Gästerna hade knappt ett skott på mål i andra halvlek. Men det hade SSK och bortalagets burväktare Fredrik Hallblom fick pris som deras bästa spelare.

När 7-1 trillade in med kvarten kvar och Selångerpressen total då kändes det som att det var dags för säsongens första match med tvåsiffrigt antal gjorda mål. Den snabbskrinnande Linner åkte slalom till 8-1. Kort därefter tog Tobbe Sjödin, istället för att jaga mål som han sagt, en mycket rutinerad utvisning för snack och det kanske bidrog till att SSK inte nådde den eftertraktade tian ändå.

Jaja, det kanske inte spelar så stor roll. 9-1 och en trevlig eftermiddag på Gärdehov är ganska bra det också. Särskilt trevligt och roligt blev det när Filip Nyberg tappade skäret och sittandes upprätt som en kanotist på isen glider mot avbytarbänken samtidigt som han skriker till Ola:

- Jag måste slipa.

Skön tajming över den aktionen.

I omklädningsrummet var det förstås glada miner och Bodda hade fixat matlådor som tålde värme och dessutom fått veckans lådor gratis från en skamsen matleverantör. Det tar sig. Nu hoppas vi bara på att få dressar större än xs, sedan kanske tvåsiffrigt trillar in nån gång i säsongen är slut också.

Selånger - Karlsbyheden 9-1 (4-1)

Fakta ska finnas här: http://www.elitrapport.se/Data/report534.html

 

Peter Hansson

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna