SSK - HAIK 4-1 (2-1)

En fröjdefull torsdagskväll.

Var ska vi börja?

Alla undrar förstås över bilden. Ett par timmar innan matchen hade vår härliga lagledare Kenneth Bodin som vanligt fullt upp. Alltid är det nåt som måste fixas. Nu var det matlådorna till våra tre LBK-lån som skulle sättas på värmning. Jag och brorsan tyckte att lådorna såg lite väl plastiga ut, men Bodda hade försäkrat sig om det inte skulle vara några problem. Så, tjoff in det toppmoderna värmeskåpet, som på bilden skymtas till höger om matlådan. Efter matchen var det bara för Jesper, Niklas och Christoffer att låta sig frestas av den eleganta uppläggningen. Klart Ljusdalspojkarna ska ha plankstek efter en så fin insats.

Det var ett betydligt mer taggat SSK idag. Framför allt för att vi gjorde en svag insats i söndags, men också för att någon i HAIK lär ha kläckt ur sig "hur fan kan vi förlora mot det här jävla skitlaget" efter att Selånger dragit längsta strået i cupen i Söråker i höstas. Då blir man ju liksom lite sugen att visa vilket som är det egentliga skitlaget.

Men det vore lite hårt att säga att Härnösand skulle vara ett skitlag. De började lite piggare än oss till exempel. Hade ett jädra drag under rören första halvtimmen. Första målet gjorde de också efter ett riktigt långskott från vänsterkanten.

Därefter mattades HAIK lite och vi kunde komma fram i småfarliga lägen, varav två resulterade i mål. Erik "Inzaghi" Bergström är Mr 100% när han nu gjorde sitt andra mål i sin andra match för säsongen.

Andra halvlek var länge tät. Inga riktiga toppchanser åt nåt håll. Det kändes ändå som att vi var det starkare laget och att vi till slut skulle få utdelning. Och kanske var det en liknande känsla som gjorde att HAIKs lagledning tog timeout med en kvart kvar och beordrade långbollar.

Vi lyckades freda oss mot detta och kunde utnyttja att bortalaget satsade framåt och blev isärdraget. Jens Jonsson stod för snyggt dribbel och kyligt avslut till 3-1 och Jesper Söderbäck rakade in 4-1 efter fin uppåkning och framspelning av Christoffer Norgren. Tack för kaffet.

Den gamla backresen Danne Edström gjorde idag comeback på liberopositionen och skötte sig med den äran förutom att han missade en straff. Det får han ta och träna på tillsammans med undertecknad. Med sju minuter kvar fick jag chansen att punktera matchen. Jag tänkte att nu gäller det att pricka bollen och ta returen. Inte ens den modesta målsättningen uppnåddes, ty jag sköt i ribban. Men det var ganska hårt.

Härligt med en vinst i alla fall! Nu lever hoppet om att komma topp två.

Selånger - Härnösand 4-1 (2-1)

Fakta här: http://www.elitrapport.se/Data/report502.html

 

Peter Hansson

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna