Selånger - Östersund 9-1 (3-1)

En pånyttfödd forward mot pånyttfödda bandysällskapet från Östersund. ÖBS har överträffat förväntningarna denna säsong och lyckades knipa en poäng senast laget besökte Gärdehov. Frågan på allas läppar var om de på lördagen skulle mäkta att sno med sig alla poängen denna gång.

7 mål på två matcher som forward förra helgen lyckades kapten Blomqvist åstadkomma. Mot Östersund behöve han 7 minuter innan första bollen landade i nät för första gången denna lördag. Ytterligare två skulle Blomman hinna med innan domare Ödmark blåste av efter 90 minuter plus tillägg. 

Även om Östersund skaffade sig en hörna redan innan minuten var kommen så var den första kvarten SSK-dominerad. I vad som förväntades bli en jämn batalj så rivstartade det blåa Selånger och gjorde 1-0 redan efter två minuter på en hörnretur. Vem om inte nummer 18, Mr 200 kassar, Smallinho, var det som påpassligt nog var där och petade in den.

Innan kvarten var spelad hade Selångers alla tre forwards gjort ett varsitt mål och 3-0 ståd på resultattavlan. Därefter hände något i de blåkläddas spel. Det var som en nervositet smygit sig in och rätt var det var så var en ÖBS-spelare frispelad och reduceringen var ett faktum.

Närmare än så skulle inte det orangeklädda bortalaget komma. Trots två man mer i nästan 8 minuter lyckades Östersund endast få iväg ett avslut på mål under den första halvleken. Och mer en så skulle de inte få under resten av matchen. Lägena fanns där, men antingen så var det ett SSK-ben, hörnrus eller en burgavel bollen sökte sig till.

Den andra halvleken spelade Selånger upp sig igen och om nu Smalle blev nervös över Blommans nyfunna målform kunde inte han vara sämre. 3 mål blev det även från nummer 18 klubba. Även Fromen och Garba hittade målet i slutskedet av matchen och slutresultatet kunde skrivas till 9-1 i hemmalagets favör.

Nästa helg, på söndagen, är det återigen dags för toppfight och derby ute i Söråker. Ett Löta som endast tappat 3 poäng i årets seriespel och har, med en match mer spelad, 5 poäng ner till jagande Selånger. En förlust på söndag och vägen mot ett kvalspel inte längre enbart ligger i SSK-händer. Nervigt värre, vi ses på söndag!

Selånger - Östersund 9-1 (3-1)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22181&season=2017&r=0.22869389527131978

/#1

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna