Karlsborgs BK - SSK 6-9 (2-7)

I pressarbussen kom inget ljud från DVD:n den här helgen. Doh! I pressarbussen kom inget ljud från DVD:n den här helgen. Doh!

Keson och saltgurkan satt riktigt fint vid söndagsfrukosten. Det var nästan så att minnena från den försmädliga förlusten mot Nyborg löstes upp av allt välbehag, men när gurkan var borta var bilderna i hjärnan ändå kvar. Man ältar situationer och tänker att om vi bara hade gjort si eller så istället.

 

Det gäller att kunna lägga bort det där och ladda om. Det där med ladda om till tog Filip fasta på när vi kom till Bruksvallen för match mot Karlsborg. Filip skulle sätta i sladden till stereon och plötsligt lystes ena hörnet av omklädningsrummet upp samtidigt som det poffade till ordentligt. Det visade sig att sladden var av och Filip stod där smått paralyserad med en alldeles svart tumme.

 

Sedan skrinnade han ut på trevliga Bruksvallen och passade till tre strutar i första halvlek. Så hädanefter blir elchocker före varje match för "Stöten" Nyberg.

 

Vi satte nästan alla chanser vi hade under första halvlek och gick upp till finfina 7-0. KBK kunde i slutet av första halvlek göra vad som då kändes som tröstmål genom de gamla rävarna Alexander Mardakin och Tommy Andersson.

 

I halvtid var det glada miner och mycket surr i omklädningsrummet. Det var rentav så trevligt att vi blev lite sena ut till andra halvlek. Bland de allra sista ut var André som inte tagit på sig ena handsken ordentligt när han hastade ut. I trappan ner mot planen halkade han till och ena handsken for iväg långt ut i djupsnön bakom ena målet. Kvar stod André mitt i trappan och tittade sig hjälplöst omkring. De som inte såg vad som hänt undrade "vad håller han på med? varför står han kvar där? Vi ska ju börja nu."

 

Micke G tog högerhalven till en början och Fia fick plumsa ut i snön efter Andrés handske.

 

I brådskan ut kanske vi blev mentalt kvarvarande i omklädningsrummet. KBK gjorde ett snabbt hörnmål efter schabbel på mållinjen av oss och vips hade Karlsborg fått vittring på oss.

 

Trots att de hade momentum, som det heter nuförtiden, hoppades vi i SSK att våra chanser skulle dyka upp då och då när KBK jagade så febrilt som de gjorde. Och visst blev det så. En kontring ledde till en hörna som "Stöten" föste in. En annan kontring till att Wox friställdes och kunde lägga in helt matchavgörande 9-5. Danke schön.

 

Det var en oerhört viktig seger för oss som vill komma etta eller två i division 1 norra. Efter lördagens förlust ligger vi ändå efter både Borlänge och Nyborg i tabellen, men vinner vi resten är vi sämst tvåa. Så då tar vi och gör det. Bra.

 

Borlänge borta nästa.

 

Karlsborgs BK - SSK 6-9 (2-7)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report2086.html

KBK:s matchrapport: http://www.karlsborgsbk.se/referat12.html

Och finfina bilder av Håkan Hansson från matchen: http://sport.hanssonsfoto.se/#20.0

 

 

 Festmåltid i Hörnefors. Jesse firade segern med en kebabtallrik. #bandyglamour


P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna