Selånger - Broberg U 2-3 (1-1)

Muggen var bra i buren. Muggen var bra i buren.

57 minuter innan avslag, klockan 12:18, började rapportören ana oråd. Broberg hade då påbörjat sitt uppvärmningsspel medan ungefär två Selångerspelare överhuvudtaget var ute på isen. Själva uppvärmningen var också oroväckande oinspirerad från de blå.

Väderleken pekade mot att det skulle bli snöskottning snarare än finlir och alla som har varit ute på gården och skyfflat de senaste dagarna vet att det krävs att man är redo att hugga i om det ska hända nåt.

Till en början gick det hyggligt att spela och Broberg öppnade piggast. Särskilt deras norska A-lagsförstärkning Fritjof Hagberg var på alerten och SSK blev taget på sängen av hans framfart. Alla utom Muggen Wilsson mellan våra stolpar. Han räddade tidigt ett friläge som Hagberg hade.

Någon minut senare var det dags för Muggen att briljera igen. Då fick Broberg spela en boll tvärs genom hela straffområdet till nr 20 Hagberg som skulle raka in ettan, men Wilsson gjorde en enorm räddning efter en förflyttning över hela målet.

Känslan var att Selånger inte riktigt var påslaget och ändå var det hemmalaget som inledde målskyttet. Det var den ständigt gäckande Kalle Högberg naturligtvis efter en svinsnygg genomskärare från Simpa Ehrström.

Broberg svarade nästan omgående då Erik Jonsson tog retur efter sitt eget avslut och spelade till, just det, nr 20 Fritjof Hagberg, som stod ren på straffpunkten och knackade in bollen mitt i mål.

Matchen jämnade ut sig något efter söderhamnarnas friska start. I 25:e minuten tog Wilsson återigen ett friläge, men kort därefter fick även SSK ett gyllene tillfälle att ta ledningen på straffslag. Blomman tog som vanligt plats vid punkten, men den här gången sköt han rakt i famnen på Anton Fernlund som faktiskt limmade bollen. Det hade onekligen varit bra med ett mål där.

Det hade onekligen varit bra med 3 x 30 även. I alla fall om man ser till underhållningsvärdet för publiken, men nu fortsatte det slumpartade skottandet som får en att längta efter en bandyhall på Gärdehov.

Här i slutet av första fanns en tendens till att Selånger började ta över och med 6-7 minuter kvar petade Kalle in 2-1 också. Domaren blåste, spelarna jublade och i speakerbåset (varmare idag) var vi glada över att få spela målmusiken. Men det blev inget mål. Domarna bestämde sig till sist för att målvakten hade haft handskarna på bollen. Oklart dock om någon verkligen såg det i snöyran.

Det blev plogning.och det blev en ny halvlek och det blev på nytt en gul färg Broberg-dominans. Två snabba mål lyckades gästerna producera i början av andra och detta genom A-lagsspelaren Erik Jonsson båda gånger, han som sett tämligen oengagerad ut i första kvicknade till när han först dribblade in längs kortlinjen och la in 1-2 och sedan krutade på från långt håll till 1-3.

Snöfallet tycktes tillta. Selångerspelarnas uppförsbacke kändes mastig.

I 52:a minuten satte Kalle en hörna i målramen. Om det var stolpe eller ribba kunde inte skönjas från läktaren för nu var det många vita tussar i vägen, men vad som däremot kunde skönjas var en gryende fighting spirit hos hemmalaget.

Framför allt Hälsinge-Hunken Froms visade vägen när han virvlade fram på sitt alldeles egna vis. Hur gör han? Det är som att han tar sig fram i cirklar. Han snurrar och sprätter och snön står åt alla håll. Plogade han med klubban samtidigt som han kontrollerade bollen med skridskorna? Vad det nu var han gjorde så drog hans konster i alla fall ner applåder från läktaren. Och tände SSK.

Sen kom också 2-3 på hörna: Jim "Huset" Norberg. Den sjätte för den här säsongen. Och ännu mer energi till Selånger!

Det var klart osnygg bandy i svårbemästrade förhållanden. Blomman och Kalle kämpade på bra därframme. Hårdrock Söderlind slog ett par fina bollar från sin vänsterbackposition, men ganska ofta var Selångerlyrorna lite för korta.

Från läktarhåll gick det inte alltid att förstå, eller ens se, vad som hände. Att Kalle fick ännu ett mål bortdömt gick rapportören helt förbi, men han berättade efteråt hur han snappade upp en boll som två brobergsförsvarare inte fick nån ordning på och la in den i bortre. Av någon anledning blev det dock frislag till gultröjorna.

Tiden rann iväg. SSK hade chanser men brände eller fick inte iväg bollen ordentligt. Froms åkte på en utvisning i 87:e minuten. Synd att det var just han.

Hemmalaget fortsatte dock att pressa det som gick och gjorde i matchens absolut sista sekund ännu ett mål som blev bortdömt. Brobergskeepern hade bollen under sig och Selångerspelarna jublade, men domarna bestämde sig för att den aldrig var över linjen.

Så, ett Selånger som vaknade lite för sent hade inte marginalerna på sin sida i snöyran. I säsongens tionde match kom den första förlusten och efter en straffmiss och tre bortdömda mål, varav ett i slutsekunden (eller ja, den sista situationen kanske inte kan ses som mål, men det var väldigt nära mål i alla fall), får man säga att det var med minsta möjliga marginal.

Ja, det var den segersviten det. Nu tar vi och börjar på en ny!

Nästa match: Umeå hemma lördagen 16 januari 15.00. Välkomna!

Selånger SK Bandy - Broberg/Söderhamn U 2-3 (1-1)