SSK - Nyborg 4-1 (0-0)

Selånger fortfarande obesegrat efter superdefensiv.

Den senaste veckan har varit av det slaget att man tänkt att det där med bandyhall inte hade varit så tokigt ändå. Ihållande nordanvind med inslag av stormbyar, 8-9 minusgrader och titt som tätt snöyra. Men när vinden mojnade och molnen drog iväg på söndagsförmiddagen då kände man plötsligt att utomhusidrott är riktigt angenämt.

De positiva känslorna har förstås med hemmalagets spel att göra också. "Det bästa man har sett från Selånger på mycket länge", hävdade ständige materialaren "Fia" Vängberg. Han har ju varit med en del och borde väl veta. Eller så rycktes han bara med av den uppsluppna stämningen i omklädningsrummet.

Första halvlek slutade med det ovanliga resultatet 0-0. Extra märkligt eftersom det inte saknades chanser. Vi hade till exempel sju-åtta hörnor, men satt inte ribban för lågt så fastnade bollen i Nyborgskeeperns armhåla. Han var för övrigt mycket duktig den målvakten, Oskar Sundqvist, bara 17 år.

Det absolut sista som hände i första halvlek var att en Nyborgsspelare efter domarsignalen sköt en boll på en av de våra. Det blev en tia på det och Nyborg skulle komma att få det kämpigt i början av andra.

Halvtidssnacket kan sammanfattas i en mening som är: Fortsätt såhär, men gör mål. En halvtidshändelse av vikt var också att Mattias Nordin tråkigt nog fick göra sorti. Syltljumskar satte stopp.

Nyborg började andra med två man på botbänken, så det var bara för oss att brassa på. Yours truly, som gjorde en liten comeback idag, klev in från vänsterkanten och hängde en balja efter en oväntad skottfint. Vissa kanske hävdar att jag missade bollen, men så var det givetvis inte.

Sedan ramlade det på ett tag där. Tobbe Sjödin illrade till sig bollen från Nyborgsförsvaret avslutade kliniskt. Jens Jonsson fipplade in en boll (det såg jag faktiskt inte hur det gick till) och Filip Nyberg styrde in ett inspel från kanten. Allt detta understött av en blå försvarsmur som inte gav norrbottningarna en millimeter.

De som följt Selånger på senare år, men inte var där idag kan komma nästa match och se Peter Koch spela back. Det är en njutning.

Glada tider!

Selånger - Nyborg 4-1 (0-0)
All fakta här:
http://www.elitrapport.se/Data/report1048.html
Peter Hansson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna