Vårt pålitliga stöd i Stockholm/Uppsala-området. Per Jonsson, Göran Lundgren, Lasse Lindblom, Pelle Normelli och Anders Bryner. Selånger alla gånger! Vårt pålitliga stöd i Stockholm/Uppsala-området. Per Jonsson, Göran Lundgren, Lasse Lindblom, Pelle Normelli och Anders Bryner. Selånger alla gånger!

- Kommer ni ihåg Mr Sweden?

Det här var vår första bortamatch med det nya tränarparet och Masken (Markus Wiström) började direkt dra anekdoter om Mr Sweden. Det var en vit och ful buss som Selånger ibland hade till bortamatcherna i mitten på 00-talet. Mr Sweden stod det på sidan.

Med Masken i bussen blev det en färd genom minnenas allé ner mot Uppsala. Väl understödd av Fredde Hansson böljade historierna om gamla tränare och spelare och om kvarglömda spelare här och där. Till exempel Olle Sundins telefonsamtal "Vad. Gör. Ni. Nu?" när han blev ifrånåkt på Gävle Bro. Någon sorts höjdpunkt nåddes när Masken detaljrikt mindes en krögare i Barkarby med vit polo och svarta handskar.

Uppsala-Näs Idrottsklubb, alltid förkortat UNIK med betoning på U:et, stod för motståndet denna lördag. Vi slog ju dom hemma på Gärehov och kände att nu var det dags för en seger igen, särskilt eftersom Olles bror Erik klev in på mittfältet. Det skulle dock bli ett riktigt svidande nederlag. Det är heller inte fel att kalla det orättvist.

UNIK tog ledningen. En skithörna som vi själva rådde för och som gamla selångerspelaren Mattias Wiberg klippte in. Bara någon minut senare svarade den med Wiberg jämnårige Simba genom att också klämma in en hörna från vänster. Det var svårt för oss som var en bit ifrån att se om bollen var inne, men linjedomaren verkade säker på sin sak och UNIK-spelarna protesterade inte nämnvärt.

Tyvärr kunde UNIK ta ledningen igen. JK räddade ett skott utifrån, men släppte retur och på den hann en rödklädd hemmaspelare knappt före JK själv och kunde stöta in 2-1. Den gode Karlsson lastade sig själv en aning för detta mål, men den helt jämna första halvleken slutade ändå målmässigt lika då Greger satte en stensäker straff i nättaket bakom Bergelinmuren, som ju huserar i UNIK numer.

Viss tillförsikt andades nog bland den seniora kvintett av gamla Selångerspelare som dykt upp till den här matchen (se bild), för vi hade bränt en del bra lägen i första.

I den andra halvleken hände de saker som det kom att pratas om efter matchen. I selångerlägret kom det upp om och om igen under hela vägen hem till Sundsvall.

Med ungefär en halvtimme kvar sköt UNIK en hörna i muren på mållinjen. Bollen hamnade framför muren och Danne var där för att rensa bort den då huvuddomare Kandell blåser mål från sin position utanför straffområdet varpå linjedomaren fyller i med sin signal. Elva Selångerspelare störtade i vild protest mot linjedomaren. Han borde ha sett att bollen inte var inne, ty det är hans uppgift. Men inget gehör därifrån.

Det var bara att kämpa vidare och vi kom till lägen också. Bergelin avvärjde både ett vinkelskott från Blomman och en kanon från Erik. Och så, i matchens sista minut, sköt vi i underkant av ribban och bollen studsar ner i isen och ut från målet. Huvuddomare Kandell blåser mål, men den här gången underkände linjedomaren målet. Undertecknad var för långt ifrån för att se om bollen var inne. Det var ett svårt läge. En klassisk Geoff Hurst i fotbolls-VM -66.

För England blev det mål, men inte för oss. Och det som gjorde det extra jobbigt var att vi var först på returen och bara skulle lägga in bollen i öppet mål, men då hade ju domaren blåst av. För mål trodde ju vi då.

Istället blev det en riktig tung uddamålsförlust.

Jimpajen frågade en av domarna efter matchen om de var nöjda med sin insats.

- Absolut inte, blev svaret.

Så kan det också gå.

Men om man vill vinna bandymatcher får man se till att avgöra dom ordentligt på egen hand. Vi brände för många chanser och nu är det bara fem matcher kvar för oss. Fortfarande gäller att vi måste vinna tre av dom för att gå till kval, förutsatt att Boltic inte tar några fler poäng. Hoppet lever eftersom vi har spelat allt bättre på sistone och tror att vi kommer att få utdelning till slut.

Nästa match: Rättvik hemma, onsdag 5/2 kl. 19.00 på Gärdehov.

UNIK - Selånger SK Bandy 3-2 (2-2)