Selånger - Söråker 7-0 (3-0)

Bergelinmuren - målvakt eller supporter? Bergelinmuren - målvakt eller supporter?

Så där ja! Två ljuvliga julpoäng till laget i vårt hjärta. Hemmalaget jublade, klacken sjöng och barnen lekte i snön. Hurra för annandagsbandy på Gärdehov!

240 personer passerade vändkorsen denna decembereftermiddag. Bästa publiksiffran på länge och den här gången kanske vi lyckades skramla ihop till domararvodena. Kassör Jonsson ritar kors i taket.

Publiken och övriga fick se en ovanligt förekommande matchöppning i form av en strut signerad Jimpa Norberg redan i fjärde minuten. Det var en vänsterhörna som satt där den skulle. "Nu har jag gjort mitt mål för i år", slog den blygsamme ljusdalingen fast, men hemsidesredaktionen tror att fler hörnor kommer smekas in av nummer 80.

Spelövertaget hade hemmalaget mest hela tiden, dock utan att riktigt få utdelning. Ofta ville vi spela oss ända in till mållinjen, men övriga två mål i första (från Blomman och Greger) var båda skott utifrån.

Vi hade en riktigt fin period första halvan av andra halvlek. Bra rörlighet och emellanåt tjusigt spel, vilket både resulterade i utvisningar för Söråker och mål till oss. Efter 6-0 tappade matchen energi succesivt och så var det inte mer med det.

Men när Söråker tog timeout med kvarten kvar passade Alexander på att byta målvakt för att ge speltid till Holdo som annars har fått nöta avbytarbänkar i halva Sverige. Bergelinmuren, som idag gjorde skäl för namnet med hållen nolla, passade då på att i skridskor och målvaktsutrustning klättra upp på läktaren och ansluta till den för dagen mycket röststarka klacken.

"Välkommen hem", hälsades keeperspjuvern från Uppsalaslätten.

Från klacken berättas också att körlegendaren Kjell Lönnå bevistade dagens match och inte heller han kunde undlåtas att bli charmad av Wiking fra Bergsåker, så han försökte värva de alla till sina körer.

"Episkt", kommenterade klacken, som får ta sig en funderare.

I denna glädjebägare fanns också lite smolk. Jensa J fick kliva av slutet av matchen efter en smäll över käken och tänderna. Han blödde mycket i munnen och kunde inte stänga käken. Han åkte upp på sjukhuset och där konstaterade man att käkbenet var av på två ställen.

"Aouå aouå aouå", hördes Jens formulera i bakgrunden vid undertecknads telefonsamtal med fjällan hanses. Lär bli mest hårda vokaler ett tag framöver också då alltså...

Nästa match blir av vikt för utgången av serien. Vi möter Härnta, som drog längsta strået mot Skutskär i toppmötet häromdagen och hittills har vunnit allt. Det vore bra om vi vann den.

Kom till Högslätten! Lördag 29 dec kl. 14.00.

Selånger SK Bandy - Söråkers IF 7-0 (3-0)