SSK-Forsbacka 7-5 (1-3)

- Men gå runt! Hur många gånger har man inte stått och skrikit det? Och har man inte har skrikit det har man muttrat det för sig själv: "Men gå runt nån gång då..."


Ännu en bandysäsong har inletts. Division 1 norra är det som gäller för Selånger i år och det började med en hemmamatch i lätt snöfall mot gästrikelaget Forsbacka. Innan matchen höll vår ordförande Jan-Olof Jonson ett litet tal med anledning av den nya kylanläggningen och några ur det yngre gardet lät rödblå ballonger stiga mot skyn.

Så kunde spelet komma igång. Det är dock oklart om hemmalaget hörde domarens signal för snart hade Forsbacka, eller Gula faran som laget också kallas, gjort både ett och två mål. Selånger hade visserligen bollen mer, men det hände inte sådär vansinnigt mycket framåt.  I den drygt hundrahövdade publiken hördes efter 20-25 minuter den klassiska frågan: "Har dom inte tagit av sig av skydden?"

Första halvlekens vanligaste utrop torde emellertid ha varit: "Men gå runt då!" För det syntes ändå klart och tydligt att Selånger var det skridskostarkare laget. Om man bara hade velat...

Martin Linner drog dit en vänsterhörna innan Gula faran återigen kunde kontra in ett mål och så hade vi 1-3 i halvtid.

Medan de flesta av oss intog en synnerligen prisvärd fika i Selångerrummet får man anta att de aktiva fick sig en uppsträckning av ledarparet "Kuben" och "Lappen" inne i omklädningsrummet. Det var nämligen ett helt annat tryck i det SSK som kom ut efter pausvilan. Och bättre is också.

Vänsterhalven Martin Linner dundrade ner längs vänsterkanten ända ner mot kortlinjen, spelade snett inåt bakåt och - tjoff - så hade vi 2-3. "Så där går det när man går runt", nickade vi åt varandra på läktaren.

Ju längre matchen led desto tyngre gick det för Forsbacka. Det är ingen överdrift att säga att man har sett mer vältränade bandylag på Gärdehov. Hemmaförsvaret var dock vänligt nog att ge bollen till framstörtande gäster ett par gånger, så det tog ett tag att komma i kapp. Forsbacka hade en duktig keeper i Rickard Grönvall också.

Men när både Mattias Woxberg och Ljusdalspojken Fredrik Hansson rullade in varsitt långskott vid Grönvalls högra stolprot och när "Gregster" Sjödin dundrade in ett frislag till 6-5, då kändes det klart. Det gick inte längre att stå emot SSK som kom i anfallsvåg efter anfallsvåg.

7-5 slutade matchen och undertecknad kunde glad i hågen ta sparken hemöver.

"Men de hade kunnat gå runt oftare", tänkte han för sig själv i snögloppet.

Selånger - Forsbacka 7-5 (1-3)

SSK:
Martin Linner 2, Fredrik Hansson 2, Mattias Woxberg, Filip Nyberg, Tobias Sjödin

Forsbacka:
Joacim Carlström 2, Tobias Lindberg, Magnus Gulliksson, Johan Skoog

 

Peter Hansson

Kommentera gärna nyheten:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna