Söråker - Selånger 2-6 (1-2)

En hemmamatch blev en bortamatch när årets första bandyderby nalkades. Motståndet för dagen var ett Söråker som Selånger, på fyra försök, inte lyckades besegra under fjolårets säsong. 
Inför matchen hyllades även Bengt "Fia" Wengberg med en tyst minut.

Fia gick tidigare i år bort i sviterna av sin cancer och hyllades i Söråker under fredagskvällen. Inför matchen hölls en tyst minut i hans minne och Söråker valde att skänka kvällens inträde till Cancerfonden i Fias namn. 14 000 kronor fick man in på matchen och utöver det startade Söråker även en insamling på Facebook.

Läs även Maskens hyllning till Fia: Vi minns Bengt ”Fia” Wengberg

Söråker har de senaste åren tagit ordentliga kliv och förra säsongen slutade de som seriesgrare i division 1 övre Norrland. På fyra matcher lyckades Selånger endast knipa åt sig två poäng av åtta möjliga. Två kryss i två snömatcher borta i Selånger. De båda hemmamatcherna slutade i förlust.

Söråker fick alltså se sig själva som favoriter inför fredagens batalj och Selånger stod inför en svår uppgift. I hemmalaget hittades fjolårets Selångerspelare Niklas "Blomman" Blomqvist, Mikael "Skägget" Norberg och Jim "Huset" Norberg som under sommaren bytt klubbadress.

Det skulle bli ett ställningskrig ute på isen, men Hälsingehunken skulle visa vägen för SSK i den första halvleken. Först genom att göra 1-0 efter tio minuters spel och tio minuter senare även göra 2-0. Bägge målen på passning från Viktor Nilsson.

Söråker fick sedan in ett mål efter ett långt utkast till Filip Nyberg efter en Selångershörna. Därefter var det jämnt skägg lagen emellan halvleken ut. 2-1 i paus till Selånger vilket ändå kändes välförtjänt.

Den andra halvleken började lite försiktigt med ett Söråker som pressade på. SSK verkade något stressade, men kontrollerade. Det såg ut att bli en mer målsnål halvlek än den första, men med dryga 20 minuter var det Smallinho-time.

Först ett förlösande 3-1-mål med 67 minuter spelade, där ingen förstår hur han tog sig genom Söråkersförsvaret. Några minuter senare får Gabbe till en kalasträff från fel håll och 4-1 var ett faktum. Sedan var det dags för Smalle igen att göra 5-1 och nu var väl matchen ändå avgjord.

Det tyckte inte Söråker och på ett gammalt SSK-samarbete kunde Jimmen assistera Blomman till 5-2 med cirka tio minuter kvar av matchen. Men efter ett väl avvägt utkast blir Smalle friställd fem minuter senare och rivs ned av Söråkersmålvakten och tilldöms en straff som han förvaltar säkert intill den högra stolpen. Hattrick i andra matchen i rad alltså för nummer 18.

6-2 blev det till slut efter 5 mål de sista 24 minuterna. Selånger toppar den haltande tabellen efter två raka segrar i inledningen med en målskillnad på 12-4. Nu väntar ett långt uppehåll då nästa match inte spelas före den 1 december borta i Östersund. Hemmapremiär blir av först den 12 december mot Karlsborg och då hoppas vi att isen på Gärde är i speldugligt skick.

Söråker - Selånger 2-6 (1-2)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=26648

/#1

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna