Umedalen - Selånger 2-6 (1-3)

Äntligen! Premiärdagen för säsongen 2018/2019 har kommit och gått. Mycket har hänt sedan vi senast spelade seriematch och det var många frågor som ville få ett svar. Umedalens IF blev det lag som fick äran att svara på alla våra frågor.

Som vi berättade här på hemsidan förra veckan så samarbetar vi med Härnösand i år, vilket betyder många nya ansikten hos de rödblå. Det betyder även att det är en hel del som ska pusslas och spelas ihop, något som inte underlättats av frånvaron av is på vårat kära Gärdehov. Systemet har krånglat inledningsvis och ännu finns ingen spelbar is på bandybanan. Söndagens hemmapremiär fick ställas in och i nuläget hotas även fredagens hemmapremiär av isbrist.

Men i Umeå fanns det is i helgen. Med ett hot om regn hängande över oss åkte vi från Gärdehov klockan 06:30. Härnösandspojkarna plockades upp strax efter 07. Dagen till ära hade vi stöd av vårat egna p16 som även de premiärade under lördagen. Olle Sandin gillar att spela mot Umeålag. Förra säsongen fick han hoppa in och vara med att hålla nollan hemma mot Umeå och i p16-matchen stod han för ett mål och en assist. Den matchen slutade till slut i resultatet 7-2 i SSK-favör.

Som den enda matchen i division 1 övre Norrland i helgen smygstartes alltså säsongen i Umeå. Ett Ume som i år bytt namn från IFK Umeå till Umedalens IF. Ett taktiskt drag för att förvirra motstånd, domare och media. Och som om inte det vore nog, nya färger skulle de dessutom ha så det fick bli ett tröjbyte hos SSK:s målvakter. Svart fick bli gult och matchen kunde blåsas igång.

Efter en trevande inledning med ett lite slarvande Selånger(bjöd bland annat på två gratishörnor), möjligtvis på grund av förvirringen från motståndets nya namn och färger, var det två Härnösandspojkar som skulle presentera sig direkt. Martin Pettersson kunde i matchminut 12 göra säsongens första mål assisterad av Marcus Norberg. 1-0 till härliga Selånger.

Regnet uteblev men det var varmt och fuktigt i luften vilket tog ut sin rätt på isen. Allt eftersom blev det svårare att spela och det blev ett litet ställningskrig med SSK i förarsätet. Det skulle visa sig att Härnösandspojkarna skulle visa vägen för Selånger i Umeå, men ett bekant rödblått ansikte ville inte vara sämre. Smallinho kunde på passning från Ville Jonsson göra 2-0 när 23 minuter hade spelats.

Sedan var det dags för Assar Uebel att presentera sig i SSK-tröjan. Genom ett liten soloprestation lyckas han riva sig igenom och spela fram Pettersson till hans andra mål för dagen och resultattavlan visade 3-0 till Selånger i matchminut 40. Umedalens ville också säga något innan den första halvleken var slut. Ett utkast på mittplan som ställer 3-4 SSK-spelare och en tunnel på libro Rex ger ett friläge och ett finfint 1-3-mål.

Hemmalaget var långt ifrån chansfattiga i den första halvleken och hade några fina lägen, det bästa ett friläge som räddades till hörna som domaren missade och dömde till SSK-boll. Alltjämt halvtidsvila med resultatet 3-1 till Selånger.

Andra halvlek började bättre för alla som håller på SSK. Ytterligare ett Härnösandssamarbete skulle ge 4-1. Det bekanta ansiktet och den nya tränaren Henrik Söderlind var med på isen och spelade fram Assar Uebel med 58 minuter spelade och matchen såg ut att gå vägen för det kära Selånger.

Två straffar till SSK skulle punktera matchen och Smallinho förvaltade båda två med strumprullare efter isen(båda stenhårt i tak enligt nummer 18:s egen utsago, men inget vittne har kunnat återberätta detta). 6-1 till Selånger och matchen var i princip avgjord. Men Umedalen skulle ha det sista ordet.

Med viss hjälp av isen och undertecknad kunde en isrullare utanför straffområdet hamna i nättaket och slutreslutatet kunde skrivas till 6-2. 

En premiärvinst och säsongen började på bästa sätt. På fredag vankas det hemmapremiär. Vinters första derby mot Söråker står på schemat och förhoppningsvis kan den blir den av och isproblemen på Gärde blir endast ett tråkigt minne.

Umedalen - Selånger 2-6 (1-3)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=26668&season=2018&r=0.006905137067805045

/#1

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna