Selånger - Haparanda 4-5 (2-2)

Med förstaplatsen utom räckhåll skulle det krigas om en andraplats. En jämn tillställning skulle det bli precis som senast uppe i Haparanda, men denna gång var det de gula gästerna som skulle dra det längre strået.

Dagen till ära samlades laget för en gemensam hottelfrukost på Scandic ute vid Gärdehov. Någon som såg fram extra mycket mot det var Garba.
- Det är något extra med juicen på hotell, ibland är den blaskig och vattnig, men oftast är den riktigt god. Det är den ju hemma med, men det är något speciellt på hotell, sa han efter lördagens match mot Nyborg.

Efter frukosten tog sig laget ner till bandybanan och började ladda om för match. Fromen saknades efter gårdagens skada, annars var laget detsamma som under lördagen. Precis som mot Nyborg tar SSK ledningen redan efter två minuter, även denna gång av den stekhete Smalle(8 mål i går, 4 i dag).

Bortsett från några utvisningar så såg Selånger ut att ha kontroll på matchen trots att man inte lyckades utöka ledningen. Något onödigt bolltapp ledde till farligheter, men Haparanda lyckades inte skapa sig alltför klara lägen mot ett uppställt hemmaförsvar. Efter 38 spelade minuter kom dock kvitteringen på hörna efter en omställning.

Det stod sig inte länge då Smalle, som enligt egen utsago(!?) var i offsideposition när Skägget spelade fram, rundade målvakten för andra gången i matchen i den 44 matchminuten. 2-2 kom dock ännu snabbare. Ett SSK-frislag vid offensivt straffområde bryts och Igor Zolotarev sätter fart och enkelt placerar in den intill ena stolpen.

Ett halvtidsresultat som kanske inte riktigt speglade matchbilden då Selånger kändes ha kontroll på matchen. I den andra halvleken tar bortalaget ledningen efter fyra minuter men SSK kvitterar fem minuter senare. Sedan gör Haparanda ett ryck och lyckas göra två mål på tio minuter efter två snabba omställningar.

Kort därefter tar Selånger timeout och påbörjar en forcering efter reducerings-, kvitterings- och ledningsmål kommer endast en reducering då bortlagets målvakt står för ett gäng jätteräddningar och en viss oskärpa i avslutslägena hos SSK. 4-5 skrivs slutresultatet och vi tackar Haparanda för en bra bandymatch.

Efter dagens seger mot Nyborg blev Söråker klara seriesegrare och därmed klara för kval. Grattis och lycka till i kvalet.

Nästa helg står en bortamatch mot Östersund på schemat. Med tre matcher kvar kan vi nu endast fokusera på att avsluta säsongen snyggt med bland annat ett läckert derby mot Söråker hemma på Gärdehov den 25 februari. 

Selånger - Haparanda 4-5 (2-2)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22198

/#1

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna