Söråker - Selånger 3-3 (1-2)

Det beskrevs som en måstematch för Selånger inför söndagens batalj. Fem poäng efter med en match mindre spelad och allt i egna händer vid vinst. Det var upplagt för en riktigt bra bandymatch. Men vädret ville annat.

För att nå det allsvenska kvalet var en vinst under söndagen nästintill ett måste och en SSK-förlust skulle med alla medel undvikas, annars skulle nog avståndet upp bli alldeles för stort. Och det visade sig att det inte bara skulle vara Söråker som stod för motståndet denna gång. Snön föll tätt och i vinbyarna var bollen svår att se i det lyrspel som kom till följd av vädret.

Med reservation för en risk att något inte blir helt sanningsenligt då det var svårt att se vad som hände på den offensiva planhalvan i snöyran ber jag om ursäkt i förväg. Speciellt under sista 45 då snön blåste rätt i ansiktet på undertecknad. 

Om man tittar på elitrapport så ser det ut som om Söråker hade allt första tio. Så var dock inte fallet. Spelet gick fram och tillbaka, den mittersta tredjedelen spelades det förbi och det skapades situationer runt båda lagens straffområden. Men det var Söråker som skulle hitta nätmaskorna först.

En frilägesretur hittade fram till en Söråkerspelare som lyckades raka in ledningsmålet. Sedan var det samma visa igen. Det skickades fram och tillbaka, men Söråker kändes något farligare utan att det skapades någon oro i Selångerlägret. Rätt var det var så kom även kvitteringen. Hunden får bollen på egen planhalva och driver(!?) bollen i offensiven, väggar med en liggande(?) Edwin för att sedan lägga ut bollen i högervinkel till Smalle som prickskjuter in den i det nedersta bortre hörnet.

Någon minut senare SSK en straff efter ett hjärnsläpp i eget straffområde av en Söråkerspelare som vevar med klubban högt ovanför huvudet. Tio minuter på botbänken och straff till Selånger. 10:an Hunden klev fram för att slå straffen, men sätter den stenhårt i stolpen och Smalle lyckas sånär nå returen. 1-1 stod sig och ställningskriget fortsatte, Söråker hade dock de klaraste målchanserna.

Efter 25 minuter avbryter domare Sundkvist matchen för att konferera med sina kollegor om matchen ska spelas i 2x45 eller 3x30. 3x30 blev beslutet och 1-1 stod sig perioden ut.

Inför den andra perioden uppstod ett mindre isdebacle. Plogen som skulle skyffla bort snön hade fått med sig en bit av isen vilket ledde till en extra lång paus. Första halvan av mittenperioden var ganska lik den första. Men precis innan det blåses av för sidbyte vräks Fromen omkull av hemmakeepern och Selånger får ännu en straff. En straff som kapten Blomqvist bombar in i taket och Selånger leder med 2-1 vid sidbytet.

En förvirring uppstår när matchen sedan ska sättas igång igen. Först är det Söråker som ska ta avlsag, sedan är det tekning och slutligen blir det korrekt och Selånger får ta avslag(Söråker började med boll i matchen) och starta sista 45. Resultatet står sig perioden ut.

I den tredje perioden kommer till slut Söråkers utdelning, efter ett antal missade klara målchanser kommer både 2-2 och 3-2 med 65 minuter spelade. Någon minut senare kvitterar Smalle på hörna och jakten på ett ledningsmål börjar.

Ett mål som tyvärr aldrig kommer. Trots att bollen i slutskedet av matchen studsar på Söråkers mållinje några gånger efter en hörna slutar matchen 3-3. Ett ganska så rättvist resultat, med lite tur och/eller varit effektiv när lägena uppstod kunde resultatet ha tippat till något av lagens fördel.

Så vad betyder det för fortsättningen. Antingen skulle försprånget ätas upp eller så skulle Söråker rycka. Visserliggen tog Söråker ett allt hårdare grepp om förstaplatsen och har allt i egna händer, men säsongen är inte över än.

Coach Whizzkid säger så här efter matchen:

- Vi har tyvärr inte allt i egna händer längre när det gäller att vinna serien, utan vi måste finna oss i att vinna alla de kvarvarande matcherna och att Söråker går på en nit i någon match.

- Det ser visserligen tungt ut men som alla gånger tidigare går vi in i varje match för att vinna och det är inget som kommer att förändras på den fronten.

Söråker - Selånger 3-3 (1-2)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22187

/#1

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna