Selånger - Karlsborg 5-4 (3-3)

Efter lördagens kyliga tillställning kom Karlsborg på besök till Gärdehov och förde med sig varmare vindar under söndagen. I förra mötet nöp Karlsborg en kvittering på tilläggstid. Precis som vanligt dessa lag emellan skulle även detta möte bli en nervkittlare.

Mot Umeå hette det islossning och 16-0, men mot Karlsborg skulle det inte alls bli lika lätt. Trots att det blåklädda hemmalaget redan i första anfallet skaffar sig en hörna som Smalle lyckas peta in returen och tar ledningen så lyckades Karlsborg med detsamma 3 minuter senare. Men SSK svarar ganska omgående med att göra 2-1 genom kapten Blomqvist.

Därefter blev det ett ställningskrig där Selånger fick det svårt med Karlsborgs höga press med tre man, nästintill punktmarkering på Willie på halven när hemmalaget hade boll. Till slut kom även kvitteringen strax efter att Selånger dragit på sig en utvisning en kvart in i matchen. Sedan var det samma visa igen.

CJ var tillbaka i nummer 42 efter nummerbytet med Jim i matchen mot Umeå och imponerar på isen trots sin långa skadefrånvaro(andra matchen sedan återkomsten). En annan som var tillbaka i matchtruppen var Danne Edström som visade sig vara lika stabil i backlinjen som vanligt.

Karlsborg tar ledningen för första gången i matchen i slutskedet av halvleken vilket också skulle visa sig vara den enda gången bortalaget skulle vara i ledning. Med mindre än två minuter kvar av halvleken plockar Smalle ner ett frislag från Skägget Norberg på ett snyggt manér precis framför målvakten och petar in kvitteringen. Bortamålvakten kunde inget annat än bli imponerad av utförandet och lagen gick till halvtidsvila vid ställning 3-3.

Inför andra halvlek föll det en liten gnutta snö precis efter att ismaskinerna åkt av isen. Tillräckligt mycket med snö för att isen skulle bli sådär jobbigt hoppig vilket höll på att ställa till det något för hemmalaget. På tal om ställa till det - den annars så utomordentlige(matchens lirare i dag) Öckerstedt höll på att ställa till det rejält med en slarvig hemåtpass, men ingen skada skedd så det glömmer vi.

I stället gör Blomman sitt andra mål för matchen och ger SSK ledningen i den 50 minuten. Matchbilden är sig lik precis som i första, bortsett från att det blev lite mera lyft då isen blev allt sämre. Till slut kom också kvitteringen i den 64 minuten efter att KBK brytit sig igenom Selångerförsvaret.

Efter det utböt lagen flera chanser, men ingen lyckades få in bollen. Inte före Öckersted bryter en passning på offensiv planhalva och spelar fram Fromen som bryter sig igenom de kvarvarande Karlsborgsspelarna och rivs ner i straffområde och tilldröms en straff i den 89 minuten. En straff som Hunden, precis som mot Umeå, förvaltade som om han inte gjort något annat på träningarna i veckan. 5-4 och segern var Selångers.

Om SSK hade islossning på Gärde under lördagen verkar detsamma ha skett i Löta under söndagen. På Elitrapport kunde man se kasse efter kasse ramla in och man undrade om det någonsin skulle finnas ett stopp. Efter att blivit nollade på Gärdehov hade Umeå gjort 100 på 77 minuter ute i Söråker. Imponerande!

Det visade sig att det var något fel på Elitrapport och Umeå hade gjort 6 mål under 90 minuter och inte de där 100 som visade sig på Elitrapport.

Nästa helg tar vi emot Östersund på lördagen hemma på Gärdehov. Hoppas vi ses då!
 

Selånger - Karlsborg 5-4 (3-3)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22177

/#1

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna