Östersund BS - Selånger Bandy 5-6 (2-2)

Hundens falkögon såg snöfallet ingen annan kunde redan i bussen när man närmade sig Östersund. Debatten pågick i säkert fem minuter innan det koms överens om att det faktiskt snöade. Nu återstod bara frågan om Östersund skulle ta med sig bussen ut till matchstart precis som man gjorde på Gärdehov.

Första matchen under 2018, en svit på tre raka matcher utan vinst och 2-2 hemma på Gärdehov senast Östersund stod på den andra planhalvan så det var ett revanschsuget SSK som for till Östersund denna fredagskväll. Det visade de blåklädda direkt. Om bussplanerna fanns där så gavs ÖBS aldrig chansen. I matchens inledande minuter plockar Smalle ner ett långt utkast och var säkerheten själv i friläget och 1-0 till Selånger var ett faktum.

Glädjen skulle dock visa sig vara kortvarig. Efter fem minuter kvitterarde Östersund efter ett slarvigt bolltapp på egen planhalva. 20 minuter senare skulle det bli det motsatta. ÖBS gör 2-1 efter att Selånger inte får bort en hörnretur, men fyra minuter senare kvitterar Gabbe. Ett resultat som står sig halvleken ut. Snöfallet var till alla bandyälskares förtjusning såpass lätt att det inte påverkade spelet det minsta och det skulle hålla sig matchen ut.

Andra halvlek var lugnt i ungefär tre minuter. Sedan inleddes en målkavalkad. I matchminut 50 hade det blivit 2-4 men i den  54 minuten stod det 4-5 efter att Östersund satte fart direkt på avslag och gör mål 40 (enligt elitrapport) sekunder efter Selångers mål. Tre minuter senare kommer också 4-6. Anfall är bästa försvar såg ut att vara planen för bägge lagen. 

Sedan fick publiken vänta till minut 69 innan nästa mål skulle komma och Östersund skapar nerv i matchen med en reduceringen till 5-6 efter att Selånger så när klarat sig igenom en dubbelutvisning. Efter det var det ÖBS tur att få två man utvisade, något Selånger inte lyckades utnyttja och det orangea hemmalaget påbörjade en jakt som kändes som om den varade i en evighet. 

Men när domare Ödmark visar ett finger i luften och signalerar att Östersunds hörna är det sista som händer kan man höra någon i SSK-muren utbrista "Nu käkar vi boll" och hörnan blockeras av Gabbe och årets första match slutar i vinst.

Det är en styrka i sig att vinna matcher man egentligen inte spelar särskilt bra i. Men två poäng tar vi gärna ändå.

Kul att återigen få se Teo Selångertröjan som klarade sig alldeles utmärkt trots en frånvaro  från bandyplan denna säsong och Erik Rex levererade återigen hembakat till bussresan vilket börjar utvecklas till en riktig uppskattad tradition.

Nästa helg bjuder på dubbelmatch hemma på Gärdehov när både Umeå och Karlsborg kommer på besök.

Östersund - Selånger 5-6 (2-2)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22169

/#1

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna