Selånger - Söråker 5-10 (2-5)

En glad och en oglad. Foto: Röntgenfoto AB
En glad och en oglad. Foto: Röntgenfoto AB

Förlusterna ska det också skrivas rapporter om. 

Det barkade ju åt helvete per omgående. Efter ett par minuter sjabblade SSK bort bollen uppe vid mittlinjen ute till vänster och det small ju till det bara så hade Muggen, med sina bastanta målvaktsbenskydd, tvingats kapa anfallaren, som undertecknad missade vem det var. Straff. 0-1. Jocke Hedberg.

Mer slarv i hemmalägret kom två gånger tidigt i matchen. Ena gången ledde det till ett frislag för Söråker mitt i banan utanför straffområdet och andra gången till en hörna. Inga mål dock, men svårare att andas för matchrapportören. 

Istället kom 1-1 efter ett finfint utkast från Muggen. Skägget Norberg spjutade ner längs vänsterkanten och droppade bak till Gabbe som smackade in nystanet från vänstra frislagscirkeln. Han var en mycket glad målskytt. 

Glädjen var dock kortvarig eftersom Löta svarade på direkten med inte bara en utan två kassar. Först den mongoliska landslagsliraren Igor Rodionov på retur efter en bra aktion från Jocke Hedberg och sedan Fille Nyberg som var stark när han under press tog ner ett lyft och skyfflade in 1-3. Lyftet kom från - guess who - Jocke Hedberg. 

Därefter satte sig en matchbild lika irriterande och stabil som en Tomas Ledin-hit. Selånger hade bollen och Söråker gjorde mål. SSK lyckades inte luckra upp ett mycket tätt SIF och när SIF fick tag på bollen kunde man kontraslå mot ett splittrat Selånger. 

2-5 i halvtid.   

Gabbe Linderson trummar framåt. Foto: Rönnken
Gabbe Linderson trummar framåt. Foto: Rönnken

Ett ivrigt Selånger pressade igång andra halvlek riktigt lovande och ägde matchen totalt där i några minuter. Tre gånger i rad hade Konrad i Löta-målet ingen att kasta bollen till. Men. Melodin var densamma. Selånger hade bollen och Söråker gjorde mål. 2-6 inkrutat av Filip Nyberg efter fem minuter i andra. 

Smalles 3-6 gav viss morgonluft åt hemmasupportrarna eftersom Selånger trots allt var spelförande. Dock kontrade Söråker in 3-7 och när Fille sedan får plocka ner en lyra helt omarkerad och göra 3-8  kändes rullgardinen helt neddragen. 

Så vad ska vi säga om det här då?

SSK vinner hörnorna med 15-7, vilket vittnar om ett spelövertag, men i alla avgörande moment kändes Söråker större och starkare. Kanske hade Selånger kunnat sätta motståndarförsvaret på prov med lite mer långt spel på höjden? Då hade SSK haft fler spelare på rätt sida om bollen vid förlust av densamma också. 

5-10 mot Löta alltså. Och när matchrapportören skulle åka hem behövde rutorna skrapas på både IN- och UT-sidan och sedan var det tack och ajöss redan i andra avdelningen på travet. 

Bara att bryta ihop och komma igen. 

Selånger SK Bandy - Söråkers IF 5-10 (2-4)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22161

P.H.

Kommentera:

  • Fransson • 16 december 2017 22:55:17
    Fantastiskt avslut på rapporten iaf. Det var en behållning. Din skrift är alltid en behållning pH

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna