Selånger - Östersund 2-2 (0-1)

Hälsings-Hunken tog en smäll på näsan. Hälsings-Hunken tog en smäll på näsan.

Det verkade bli bra. Gärdehov sprudlade av härligt bandyliv på förmiddagen med skridskoskola och bandyskolan och sedan damlandslagets välvilja att köra en träning med Selångers och Söråkers alla tjejer. 

Sedan kom regnet. Ett infernaliskt litet duggregn. 

Det var alltså bandysällskapet från jämtarnas huvudstad som gästade oss. "Pånyttfödda Östersund" som Muggen benämnde dom förra helgen. Och visst är det så. De har lyckats locka hem och dit flera duktiga spelare. 

ÖBS taktik stod tidigt klar och kan enkelt sammanfattas med ordet köttmur. Trots den svårspelade isen försökte SSK mala på med spel efter backen och gjorde det ganska skapligt ändå i första halvlek. ÖBS sjönk längre och längre ner och SSK hade 12 hörnor i första. Nån brukar ju slinka in... Särskilt när det idag fanns ett litet "Nu har SSK fått hörna, se nu till att få nå' för 'na"-stöd från läktaren. Men icke!

Istället var det jämtarna som fick första målet. Detta efter att nummer 10 Milner visat vaken speluppfattning mot ett sovande hemmalag i samband med ett frislag. Reslutatet: Snabbskrinnaren Emil Ihrén kommer farande och kan snappa upp en boll slagen i djupled. Friläge och 0-1. 

I pausvilan rådde stillsamhet kring kiosken i den dova Nordichallen. Det återspeglade på sätt och vis händelserna på planen. Selånger genomförde den visserligen behärskat och var det lag som hade bollen, men fanns den rätta desperationen där? Viljan att offra sig lite? Att ta de jobbiga åkningarna som kunde dra isär ÖBS? Att stånga sig en aning mot köttmuren för att försöka riva sönder den?

Okej. Andra halvlek. Fortsatt ett duggregn som kom och gick. Tipsextrakänsla. Minus det sövande publiksorlet. Och målplingen. Ja, ska vi vara nogräknade så var det väl ganska mycket som skiljde, men resultatet och chansfattigdomen räckte för att väcka gamla TV-minnen från glåmiga lördagseftermiddagar. Och duggregnet då.

Lyror var det gott om. Här laddar Simon Ehrström iväg en.
Lyror var det gott om. Här laddar Simon Ehrström iväg en.

Oron steg. 69 minuter på klockan

- Nämen, nu börjar jag känna lite stress jag, sa Yours truly till världens kanske mest skadade bandyspelare Martin Wiström. 

Kommer inte ihåg vad han svarade, men förmodligen ett citat från antingen Galenskaparna eller Svullo. 

70 minuter på klockan. Då fick vi plötsligt 0-2 på tavlan. Patrik Eriksson, vår gamle selångervän, slagskottade in en hörna. Frustrationen steg.

- Det är ju ingen framåt och ingen bakåt, som en hemmasupporter lite tillspetsat uttryckte det. Och någonting låg det väl i det, dvs att Selånger inte riktigt kom till några farligheter samtidigt som ÖBS, när de väl fick till någon kontring, kunde oroa hemmaförsvaret bra nog. 

Efter timeouten kvarten kvar började så SSK äntligen skapa några situationer kring straffområdet med mer konsekvent lyrspel in mot centrala försvaret. Och då kom det mål också!

1-2 smackade Albin Mårtensson in bakom en troligtvis skymd ÖBS-keeper. 
2-2 var en riktig stänkare signerad Kalle Högberg på högerhörna. Hörnan var sannolikt feldömd, men vad bryr vi oss om det?

18-4 i hörnor för övrigt och det var den artonde som trycktes dit av spelare nummer 18 (moderklubb Östersunds BS). 

Lyckad bussparkering.
Lyckad bussparkering.

Östersunds buss stod inbackad framför omklädningsrummen när spelarna gick av isen och Hunden frågade en ÖBS-ledare om det var så att bussen hade lirat också. Det var Hundens känsla i alla fall.

Jo, visst parkerade de bussen i straffområdet, men inte ska de skämmas för det inte. Det funkar ju särskilt bra på dylik is också. De grönvita spelade oerhört disciplinerat och det erfarna mittfältet med Emil Ihrén, Patrik Eriksson och Jonas Brändholm åker man inte åttor kring hur som helst. 

SSK får jobba vidare. Vi tar med oss Smalles rökare, 16-årige Erik Rexs lovande liberospel och Frommens unika, men inspirerande, sätt att offensivt stånga bort motståndare.

Selånger SK Bandy - Östersunds BS 2-2 (0-1)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22149

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna