Karlsborg - Selånger 4-4 (3-1)

Dag två i första omgången av säsongens buss-VM och Karlsborg stod på schemat. En helt annan typ av motstånd än Umeå och HAIK vilket även visade sig i resultatet. Efter att ha vänt 3-1 underläge i halvtid till ledning med 3-4 kunde Karlsborg kvittera i slutminuterna efter stor dramatik.

Jag skriver det här i bussen på väg hem och en rafflande final i FIFA-turneringen startade precis mellan Team Junie/Hund och Blomster/Willie. Ett blandat spel med mycket fysiskt spel spås av bettinggudarna. Undertecknad åkte ur efter att ha dominerat matchen mot just finalisterna Junie/Hund men blev ordentligt bortdömd. Den domaren dömde inte mer i denna turnering kan understrykas.

Efter en spännande lottning regiserad av Blomman och Smallinho kunde nummer 22 mygla sig till en finalplats.

Efter en ordentlig frukost på hotellet tog laget sig till arenan till fots då bussen var uppbokad av Bodda som skulle ut på äventyr i Kalix. Efter att alla förutom Gabbe gick fel kunde vi ändå finna oss själva på Kalix IP(Gabriel stod där och förstod ingenting om varför alla skulle fortsätta åt andra hållet).

Väl på plats finner vi ett Kalix IP och en bandybana fylld av hockeyspelare. Förvånade över att ha en sådan stor yta att röra sig på låg de flesta på isen alldeles mållösa. Dessutom var de väl inte vana med den friska luften utomhus.

"Här behöver vi i alla fall inte oroa oss för en dålig is", hörs det konstateras ganska så omgående. Så sant förutom vid ena straffpunkten där isen såg sönderhackad ut(ett möjligt fulknep från Karlsborg att i första halvlek förhindra Blommans fantastiskt väluttänkta straffvariant?).

Juste! Jim "Huset" Norberg gjorde comeback för vårat kära SSK i helgen. Den stora bjässen (eller ja, Huset) hade stora problem att få igen dragkedjan på jackan till uppvärmningen så då klev "Skägget" Norberg in med lösningen att tejpa ett varv runt midjan så Jimpajen slapp frysa. Given succé vilket vi kan se här på bilden.

Men det spelades ju en match också. Den började bra. Redan när matchuret stod 02:18 kunde Smallinho göra 0-1 på passning från Skägget. Kalsborgs replik dröjde dock inte länge. I minut 8 kunde de skicka in kvitteringen.

Med ett ovanligt stressat Selånger kunde Karlsborg gå upp i en 3-1 ledning innan halvleken var slut och det var tydligt att något behövde ändras. Och något firma Whizzkid/Hörnberg sa gick uppenbarligen in i spelarnas skalle. Det var ett nytt Selånger som entrade isen i andra halvlek.

Efter fem minuter kunde Hälsingehunken bomba in reduceringen och jakten var påbörjad. I matchminut 60 tvingas Karlsborg ta en timeout, men det hjälpte föga. Ett energifullt SSK åt sig in mer och mer och med 20 minuter kvar kunde Hälsingehunken vräka in kvitteringen. Men de röda var inte nöjda där, tio minuter senare missar #18 ett friläge, men då är Gabbe där praktiskt nog och petar in returen.

Klockan närmar sig minut 90 och Kalrsborg trycker på för att jobba in en kvittering men rött håller tätt, står i vägen för hörnor, stoppar inspel och styr boll i ribban. Men så får Karlsborg ett frislag vid ena frislagscirkeln och får iväg en riktig pärla som tyvärr landar bortre kryssets nätmaska. 
- Ut med bollen, vi går för vinst, vrålar Jim men slutresultatet skrivs till 4-4.

Sett över 90 minuter kanske det var rättvist, men poängen smakar aningen surt efter att ha tappat ledningen så sent.

Och där var finalen slut. 4-3 skrivs slutresultatet till favör åt Team Blomster/Willie. Selånger Bandys FIFA-mästare fram tills buss-VM omgång två som infaller 9-10 december. Nu ska coach Whizzkid spöa Smalle i en 1v1.
- Kalle gör inte så mycket mål nu för tiden så den här räknar jag in, säger Whiz.
Smalle svarar med ett hånfullt fnissande (notera att Smallinho är sitt kära Östersund medan coach är Bayern München). Jag tippar 5-3 till Östersund.

Karlsborg - Selånger 4-4 (3-1)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22142

/#1

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna