Umeå - Selånger 2-6 (0-3)

Två matcher med lika många vinster. 17 mål gjorda och 3 insläppta. Det för dagen röda Selånger följde upp förra helgens premiärvinst mot Härnösand med ännu en borta mot Umeå på årets första Norrbottenturné.

Klockan 07:30 på lördagsmorgonen var det dags för avfärd från Gärdehov. Alla förutom coach Whizzkid var med (Simon for norrut redan på fredagen och mötte upp truppen vid Nolia). Trots den tidiga avfärden var det goda miner hos våra blåröda hjältar. Micke "Hunden" Gustavsson och Karl "Smallinho" Rimér Högberg roade sig till exempel med att kolla upp dåliga förlorare på youtube (se bild nedan).

Truppens juniorer Erik Rex, Calle Sandin och Olle Sandin fick känna på hur det var att göra sin första kafferunda ganska så omgående efter avfärden. Ett gediget lagarbete fick det bli. Erik delade ut muggar medan Olle fick äran att fylla dessa med kaffe och Calle serverade kakor.
- Ah! Den tyckte jag var bra. Det var samlad trupp till och med. Det har jag aldrig varit med om förr, utbrister en glad kapten, men påpekar att kaffet kom lite väl tidigt efter lunchen.
Nog finns det uvecklingspotential, och där har Rexen redan utlovat hembakat till nästa resa.

Kapten Blomqvist förevigar juniorernas första kafferunda.

Matchen då. Jo den inleds i Selångerfavör och efter fem minuter dömer domare Ödmark straff till bortalaget. En straff som Blomman förvaltar på bästa sätt. 1-0 till Selånger mot det svårspelande Umeå. En kvart senare var det dags för kapten Blomqvist att kliva fram till straffpunkten än en gång. Men innan dess hade nyförvärvat Albin Mårtensson dragit på sig sin första tia i Selångerströjan. Ojust tackling var domarens bedömning och det var bara att åka ut och sätta sig.

Efter straffmålet hemma mot Härnösand fick vi höra om att Mr 100% var tillbaka och visst håller det i sig. Även om det denna gång var efter en noga uttänkt variant av Selångers nummer 22. Stenhård väggning på målvakten ut mot hörnflaggan till Edwin som spelar in till en fristående Gabbe som enkelt petar in den mellan benen på målvakten. 2-0 till rött, heja!

Innan Halvtid hinner Smalle peta in 3-0 efter att ha roffat åt sig bollen vid mittlinjen och gett sig själv ett friläge. Utöver ett fåtal hörner var Selångers nolla relativt ohotad.

Andra halvlek började som den första slutade, men den här gången var det Ljusdalingen Edwin Persson hängde upp bollen i taket bakom Umeåmålvakten efter att "Skägget" Norberg påpassligt stulit till sig bollen på offensiv planhalva. Frågan är om Nolias vaktmästare behöver dubbelkolla om nätet fortfarande är helt efter den raketen.

Det såg ut att bli en relativt ointressant avslutning på matchen om det inte vore så att  Selångerförsvaret skulle slappna av vid ställningen 0-5 och agera lite väl passivt när Umeå tog sig in i offensivt straffområde och avfyra en knack genom det röda försvaret i bortre hörnet och nollan var spräckt.

Umeå får även in ett 2-5 mål med tio minuter kvar.och orsakar en liten nervositet i Selångerlägret, men "Skägget" vispar in 6-2(ett mål "Smalle" påstår sig ha gjort, men Elitrapport ljuger väl aldrig?) och segern var säkrad.
-' Albin spelade fram mig och jag rakade upp den rätt i taket, Micke hade missat den, säger nummer 18.
- Fan ja, jag var inte ens med i anfallet, fyller nummer 8 i.

Noterbart är att junior Erik Rex fick göra 90 minuter på libropositionen. Nåväl, 80 i alla fall. 10 minuter på botbänken blev det. Bentackling sa Ödmark till Rexen, våldsamt slag meddelades till sekretariatet.

Juste! "Smallinho" lovade 9 kassar mot Karlsborg i morgon på vägen upp till Umeå. Vi räknar med att  han håller sitt ord.

/#1

Umeå - Selånger 2-6 (0-3)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22136

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna