Selånger - Härnösand 11-1 (6-0)

Det rådde en viss osäkerhet i Selångerlägret inför årets seriepremiär. Med bara en träningsmatch i kroppen och Christoffer "CJ" Johansen borta från liberopositionen så visste ingen riktigt vad som var att vänta. 
 
Men ganska snart stod det klart att SSK skulle bli svårslaget idag. Rödblått var först på bollen (som det heter i visan) i de flesta situationer. Inte minst visade "Skägget" Norberg vägen genom att stänga ute HAIK från mittplan i inledningen av matchen. 

Vår gamla vän Henke Söderlind är numer återbördad till HAIK och han hade några riktigt fina pass i i början, men Selånger redde ut allt och tog tidigt ledningen också då "Hunden" Gustavsson sopade dit en vänsterhörna. 

Sedan ökade Kalle Högberg på till 2-0 efter en rasande grann genomskärare från vår vänsterback Herr "Blomman" Blomqvist, som för övrigt skaffat sig en ny och trevlig regnbågsfärgad kaptensbindel.  

Unga HAIK var inte helt ofarligt inledningsvis. Ett par skott kunde avlossas mot målet. Där stod dock  "Muggen" Wilsson redo med långt hår och snygga benparader, som inte ledde till hörnslag utan till boll i selångerägo. 

Vem spelade libero i CJ:s frånvaro vill ni kanske ha svar på nu. Jo, det gjorde gamla toppforwarden André 3000 a.k.a Garba a.k.a Sjödin-Granzell. Det gjorde han klart godkänt. 

3-0 kom genom Calle Sandin efter miss i uppspelsfasen från HAIK. Calle, 16 bast, visade kyla i frilägesavslutet. Kul när juniorerna får presentera sig! 

Ja, sen rullade det på. Vänsterhörnor träddes in av Blomman och Ljusdalslånet Edwin Persson. Och när HAIK fick hörna var det vi som gjorde mål. 6-0 kontrade Gabbe Lindersson in.

Andra halvlek inledde SSK på temat "ta avslut i minimal vinkel". Ingen utdelning på det. 

Selånger bytte libero i halvlek. Skickade in 16-årige Erik Rex där och det var inga problem. Han gjorde ett mycket tjusigt första ingripande när han styrde ut en framstormande HAIK:are längre ut åt vänster och avvärjde avslutet till hörna. 

Som så ofta förr vad gäller matcher som redan är avgjorda, så blir spelet sisådär. SSK:arna både körde själv aningen för mycket och slarvade en hel del i defensiven med i vissa fall lojt hemjobb och uteblivet markeringsspel. Å andra sidan var HAIK rätt uppgivet, så Selånger kom undan med det den här gången. 

7-0 gjorde Hunden efter en fiffig liten soloraid och sedan behöver vi inte skriva mer om den här matchen. 

Jo, förresten! En lustig sak var att precis när spekarbåset fått information om att HAIK-liberon Lucaz Söderberg skulle bli utsedd till gästernas bästa spelare, så åkte denne Söderberg sakta, sakta för att hämta en förlupen boll ner mot egen kortlinje. Just som han fick i bollen snubblade han helt ohotad och föste ut bollen till hörna. Dagens minst snygga insats.

Men i övrigt var HAIK:s skridskostarka libero värd utmärkelsen och även Snoop Doggy Dogg i hemmagänget. Se bild ovan för glad min. 

Nästa match: Umeå borta lör 18 november

Selånger SK Bandy - Härnösands AIK 11-1 (6-0)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22211

P.H.

Kommentera:

  • Lucaz • 12 november 2017 23:03:49
    Tack för den! Välspelat! Men man kunde långa vägar se att det var någon som grusat i hörnet på planen
  • =) Ja, det måste faktiskt sägas till ditt försvar att det brukar vara lite grus där ismaskinen åker in.
    P.H.

    13 november 2017 08:30:13

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna