Selånger - GT/76 7-10 (5-6)

Markus "Masken" Wiström tejpar fingrarna.
Markus "Masken" Wiström tejpar fingrarna.

FULL FART FRAMÅT!
HÅLL INTE TÄTT BAKÅT!


Så kan en sammanfattning av denna match låta från Tränar-Simon.

SSK har varit svårläst i kvalet. I första matchen mot Skutskär presterade vi mycket bra i en nederbördsmatch, något som kanske inte direkt varit utmärkande för oss tidigare. Mot Gustavsberg följde vi upp storförlusten 2-13 med en match där vi värda minst en poäng (men ändå förlorade). Första matchen mot GT slutade med förlust 3-2 och vi tänkte: "Alltså, släpper man in tre mål bara, då ska man fan vinna". Och nu efter förlust mot samma GT med 10-7 tänker vi: "Alltså, gör man sju, då ska man fan vinna".

Vi får liksom ingen ordning på vårt kval. Det kan va så förfärligt. Det kan vara så bra. 

Sunes jul, Smalle, Hälsinge-Hunken, Garbapappa och Muggen.
Sunes jul, Smalle, Hälsinge-Hunken, Garbapappa och Muggen.

Dagens match var som ebb och flod. Eller det var väl flod hela tiden fast åt olika håll. Ymnigast flödade alltså Gubbängen/Tallen till sist, till exempel genom den skicklige Lars Bryngelsson som kunde inkassera ett pris som bortalagets bäste.

För övrigt noterar vi:

- Den gode Nicklas "Blomman" "Flower Power" "Blomster" Blomqvist tryckte in sin 100:e kasse i SSK-tröjan. Tack ska du ha, Bloom!

- Karl-Olov "Smalle" "Smallinho" "Smällson" Rimér Högberg blev en domartröja rikare ikväll. Plötsligt händer det! Den jovialiske bollnäsdomaren Pär Billsmon skänkte en av sina gamla tröjor till Smallov denna afton. Kan det vara något slags tröstpris för alla offsideåkningar? 

- Dessutom: Det sägs att Markus "Masken" Wiström gjorde sin sista match på underbara Gärdehov ikväll. Av erfarenhet vet vi att det där med sista matchen tenderar att inte vara den sista matchen, men just ikväll får vi väl utgå från att det var det då.

Detta finns det i så fall ganska mycket att säga om. Om man vill. Undertecknad och Maskis är av samma årgång (1980) och nu är det nog så att något mer framträdande i en Selångertröja knappast är att vänta av mig, Masken, Erik Sundin, Mattias Åhlén eller Peter Koch, som alla spelat för Selånger A. Från de första sjumannamatcherna i interna serien ute på Bergsåker till mer eller mindre fashionabla kamper runt om i Sverige har det hunnit hända en del och Ingen kan berätta mer om allt som hänt än just Markus. 

Att åka buss med honom kan ibland vara som en veritabel stå upp-show. Det kan handla om när munstycket frös för den mycket unga trumpetaren som skulle spela nationalsången inför en match i Gustavsberg, Eller i exakta ordalag hur speakern i Haparanda presenterade hemmalagets stjärna 1999. Eller om nån mystisk krögare i slemmig frisyr, vit polo och svarta handskar vid ett matstopp nånstans i Storstockholm. Allt sitter inpräntat hjärnans djupa vindlingar hos Masken. 

Men framför allt har han varit en duktig målvakt som gått in för att vinna och som sällan gjort några misstag. I juniorlandslagen, i Broberg och i Selånger. Tack för allt, Markus! Hoppas du kommer att fortsätta bidra till Selånger Bandy på något sätt!

Gurra Ljungberg delade ut pris till Lars Bryngelsson och CJ. Foto: Rönnken
Gurra Ljungberg delade ut pris till Lars Bryngelsson och CJ. Foto: Rönnken

Men än är det inte helt slut! På söndag väntar Skutskär borta i säsongens och kvalets sista fight. På vilket sätt ska Selånger överraska då?

Återstår att se.

Selånger SK Bandy - GT/76 IK 7-10 (5-6)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=17548

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna