Gustavsberg - Selånger 6-4 (3-2)

Ett förbättrat Selånger på Ekvallen med sin karaktäristiska bergsknalle. Foto: J.R.
Ett förbättrat Selånger på Ekvallen med sin karaktäristiska bergsknalle. Foto: J.R.

Denna onsdag styrde vi kosan mot Gustavsberg i skärgårdskommunen Värmdö. Royne cruisade genom ett för årstiden mycket vintrigt Stockholm. Hammarbyhöjden låg vit och fin och snömodden kantade vår väg mot Ekvallen. 

På grund av alla regler om körtider och pauser och hittan och dittan som busschaufförerna nuförtiden har att förhålla sig till, så hade vi med oss en extra chaufför denna gång. Det visade sig vara en språksam fyr från Alnön. Transportledare Bodda, även han en Alnöprofil efter alla år på Spikarna, fick en redig samtalspartner och dialogen vandrade från grannskvaller och djurlivet på Spikarna till hur hemmanen var indelade på ön och hur mycket det kostade att få fiskerätt med fasta redskap runt Rödön i början på 70-talet. (5 kronor!!!)

Otroligt. 

"Om det går bra det här, Kenneth", sa chauffören, "så ska jag nog ta busskort jag också".

Man tänker sig att han drar det där skämtet nästan varje gång han kör buss och att det gör att skämtet förstås blir tråkigare, men därmed också roligare. Tråkroligt. Som Slipar-Olas "Hej på dig själv du."

Åh, Ola drog förresten sin bästa "hej på dig själv du" någonsin idag när Gustavsberg avslutade sin timeout med att alla laget sträckte in sina händer och ropade HEJ!

Ola ba': "Hej på dig själv du."

Linkan och Kocken i samtal med Yours truly. Foto: Rönnken
Linkan och Kocken i samtal med Yours truly. Foto: Rönnken

Nåväl, vi hade en fråga att brottas med: Hur går vi vidare efter att ha blivit kvaddade med 13-2 på hemmaplan och ska möta samma lag på bortaplan tre dagar efteråt? Whizzkid valde en konventionell lösning. Ordern till laget var: Dra hem topparna lite i deffen, tajta i hop laget och missa inte en millimeter i hemjobbet.

Det funkade mycket bra. Vi blev en blå och svårgenomtränglig massa och tog dessutom ledningen när Willie i en kontring tänkte vända ur och släppa till någon, men när ingen kom så satsade han framåt igen och snitsade in 1-0. 

Sedan kom ett par hörnmål, ett för vardera lagen, men det var helt klart vi som var i förarsätet första 20 minuterna. Så pass att de gamla Selångerspelarna Jonas "Linkan" Lindqvist och Rickard Koch kände sig tvingade att ta timeout. Det kändes som en liten seger för oss. Ett kvitto på att vi inte är ett så dåligt lag som 2-13 gav vid handen i söndags. 

Två glada och pratglada gamänger - Masken och Buddha. Foto: Röntgenbild
Två glada och pratglada gamänger - Masken och Buddha. Foto: Röntgenbild

Gurra ryckte upp sig en aning och kunde göra två till innan halvleken var över. Vid det ena var Muggen (i kassen idag!) lite missnöjd över sin prestation och det andra var på en straff aningen klantigt orsakad av oss. Det var helt nära straffområdeslinjen och ingen riktig målchans. Spelaren var snarast på väg bort från målet, men fälld i straffområdet blev han. 3-2. 

I paus pratade vi gamla minnen och lyssnade på Danny Cooltmoores "Härliga Selånger Bandy!".

Andra halvlek började illa med 4-2 nästan direkt, men fantastiskt nog (och det är faktiskt lite fantastiskt när man möter ett gäng som man nyss åkt på stordäng mot) så knöt vi näven och tog återigen initiativet i matchen. Vi pressade det som gick helt enkelt. Hunden smekte dit en hörna och Henke Söderlind fick in ett skitmål där returerna stusade vår väg och sedan fortsatte vi med stark defensiv och frejdiga satsningar framåt. Gustavsberg började dra på sig utvisningar. 

Men här visade Gurra klar allsvensk klass och höll i bollen bra och gjorde till och med ett mål med två man mindre på banan. Nu i efterhand känns det som en avgörande sekvens. 

Vi missade dessutom bollen HELT på två av våra hörnor. Det är bara att säga som kommentatorn när Fleming Fartland tappar byxorna efter att ha fastnat i vinkelvolten: "Nej nej, Fartland, SÅ DÄR FÅR MAN INTE GÖÖÖRA!"

Mot slutet försökte vi få till en extra offensiv, men förgäves. Istället 6-4 till skärgårdslaget. 

Vi vann antalet frislag och hörnor (en i ribban!) och skott på mål, men matchen vann vi inte. Ett skolboksexempel på en hedersam förlust. Just idag anser vi oss ändå skapligt nöjda med tanke på hur det såg ut i söndags. 

Nu har vi två matcher kvar denna säsong - GT hemma och Skutskär borta - och då går vi för vinster!

Gustavsbergs IF BK - Selånger SK Bandy 6-4 (3-2)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=17545

P.H.

Kommentera:

  • Fransson • 9 mars 2017 08:03:40
    Briljant!

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna