Selånger - Gustavsberg 2-13 (1-7)

Och där dog drömmen om Allsvenskan för den här gången. En bastant och odiskutabel död mot Gustavsberg hemma på Gärdehov. Det är osannolikt att Gurra ska förlora 2 av de 3 kvarvarande matcherna, så nu riktar vi in oss mot att bli bästa division 1-lag.

Flaggorna vajade lätt och isen låg blank. Gärdedalen bjöd på en riktigt fin bandyeftermiddag. När Gurra anlände aningens sent med bussen och en av tjommarna i skärgårdslaget gled ut till uppvärmningen lojt sugandes på en festis, kunde den förhoppningsfulle läsa in lite slarv och underskattning hos motståndarna. 

Jolly nice bandyweather.
Jolly nice bandyweather.

Ingen Rickard Koch dök upp heller. Selångerprodukten med många år i Bajen konkurrerar nu med vår koordinator Bodda i titel-SM då han på Gurras hemsida benämns teknisk rådgivare. Men några besök på bortaplan blir det sällan då han enligt uppgift inte följer med om det är längre än tre mil till matchen. 

Jaha. Vad ska vi mer skriva för att slippa gå in på själva matchen?

ZZ Top och Lynyrd Skynyrd brölade på under uppvärmningen. Det var inte igår.

Äh, vi gick på pumpen rejält idag helt enkelt. Det är en kombination av massa olika saker, som vanligt när det gäller den fina lagsporten bandy, men framför allt att Gurra har ett högre tempo i kroppen och löser varje situation lite bättre än vad vi gör. Samtidigt som vi blir spända när 2- och 3-0 trillar in. 

Ola löser skridskobekymmer åt Öcke.
Ola löser skridskobekymmer åt Öcke.

Baklängesmålen kom till på olika vis. Kontringar, hörnor och även någon genomåkning. Just idag får vi helt enkelt slå fast att det var klasskillnad. 

Med 1-7 i häcken blickade Slipar-Ola upp mot läktaren när vi kommit ut efter paus:

- Vad fan, är det folk här?

Jo, Selångersupportrarna överger inte sitt lag så lätt även om det var tungt idag. Men några trevliga anfall bjöd vi på i alla fall! 

2-13 stannade det alltså vid. Festis under uppvärmningen visade sig vara den perfekta uppladdningen och Kockens tekniska rådgivning på distans bör ha varit fläckfri. 

Vi har därmed halvtid i kvalserien. Gustavsberg borta på onsdag blir hårt, men sedan ska vi baske mig se till att bli bästa division 1-lag i vår kvalgrupp. Det är bara att kämpa på.

Selånger SK Bandy - Gustavsbergs IF BK 2-13 (1-7)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=17543

P.H.

Skägget och den alltid lika luriga Niklas Norevik plockade pris från YP profilkläder som matchens lirare.
Skägget och den alltid lika luriga Niklas Norevik plockade pris från YP profilkläder som matchens lirare.

Kommentera:

  • Fransson • 5 mars 2017 23:22:40
    Jag tröstar mig med dina legendariska ordval P.H. samt den minst lika legendariska kommentaren av Ola ang. publiken.

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna