GT/76 - Selånger 3-2 (0-1)

Mörker över Gubbis.
Mörker över Gubbis.

En sån fin marskväll, så fina "nu har SSK fått hörna" från läktarplats och ett laddat SSK. Det känns trist att vi inte kunde bjuda på finare spel och att vi inte fick med oss en endaste liten pinne hem.

Det började bra. Royne kryssade fint genom eftermiddagsrusningen på Essingeleden och vi hade skoj när "Zigge" Wiström från hemmaplan påminde om gamla Gubbängens IP, vår destination, men också en Hassanklassiker.

Frågan var: Stod korvkiosken kvar eller var den jämnad med marken?

Svaret: Möjligheten till servering på Gubbis är väl tillgodosedd, men var Lelle Eriksson hade sin korvmoj är oklart. Torde vara den nedre.

Matchen drog igång och det var en tät historia fylld av gröt. Vi fick tidigt en utvisning och dessa skulle förfölja oss matchen igenom. Vi har snittat på tio minuter per match i vinter - ikväll blev det 55 tunga minuter på botbänken. Men GT hade ju sin beskärda del också. (Står fel på Elitrapport där vi är bokförda för 65 min. Niklas Söderlinds utvisning var i själva verket deras nr 12 som åkte ut.)

På det hela taget var det en mycket jämn match. Första målet dröjde ända till 38:e minuten då vi äntligen lyckades komma runt i form av Smalle som kyligt snitsade in den snett-inåt-bakåt till Sunes Jul Söderlind. Han gjorde inget misstag. 

I halvtid sa vi att 0-1 duger bra som slutresultat, men att det inte skulle skada med något mål till. 

Bra mössa på ledarbänken med kompis längre bort i publiken.
Bra mössa på ledarbänken med kompis längre bort i publiken.

GT-pojkarna snäppade upp sig en aning i andra. Det kändes så i alla fall. De kom något oftare till avslut än vad vi gjorde. Och när man får iväg bollen mot mål kan det hända att den går in också. Både 1-1 och 2-1 var skott som tog på Selångerspelare och in. 

Vi tog en timeout för att samla oss till en slutforcering, men åkte på ett baklängesmål direkt. Aj aj aj! Riktigt tunga tio minuter där!

Här kan vi ändå lyfta fram att det var inte i inställning vi brast. Det fanns energi i laget hela vägen och Fredde Wilsson gjorde en kanonmatch på topp med stort defensivt arbete under alla våra utvisningar. 

Och vi fick verkligen till en slutforcering. Smalle avlossade ett skott som en ramlande GT:are fick på sig och domaren signalerade för straff. Denna brände Hunden, men vi tryckte in returen i ett viljestarkt grötande framför GT-kassen. Smallinho sist på bollen. 

Smalle försökte illa kvickt ta med sig bollen upp till mittlinjen, men blev hindrad av en gulblå i kalabaliken. Domaren valde att plocka båda och tja, sedan var det inte så mycket mer att berätta om. En tung torsk.

I skrivande stund står vi stilla längs vägkanten på E4:an. Vindrutetorkarna fungerar inte och blötsnön faller tätt. Det känns som att vi är en strof i Ted Ströms Vintersaga. Det stora vemodet rullar in. 

Tack alla som kom och hejade på oss på idag! Kul att se så många bekanta ansikten i publiken - (och gamla Strimma-jackorna!) Nu får vi se till att trycka till Gustavsberg hemma på söndag istället!

GT/76 IK - Selånger SK Bandy 3-2 (0-1)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=17542

P.H.

Kommentera:

 • Fransson • 4 mars 2017 00:07:10
  Du är en textgud P.H.
 • Kjell & Thomas • 4 mars 2017 15:39:40
  Kul att våra gamla sponsringsjackor fick trevlig kommentar !
  Stor chans att vi sponsrar laget kommande säsong !
  Plus att SSK måste auktionera sina matchanvända objekt på vår sajt !
  Dessutom ha EFTERNAMNET bak på tröjorna !!!
 • P.H. • 4 mars 2017 16:04:04
  Tack, Frasse!

  Och tack, Kjell och Thomas! Synd som sagt att det inte blev en mer publikvänlig match, men resan fortsätter. Superbra om ni vill vara med alltså! Jag ser till att någon från klubben kontaktar er.

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna