Selånger - Skutskär 8-3 (2-1)

Ikväll var det E-N-E-R-G-I i Selånger Bandy! Jädrar anåda! 

Den här kvalpremiären började illa för Skutskärs nummer 100 Jonas Brändholm. Packningen var allt annat än 100 när han vid ankomst till Gärdehov upptäckte att skridskorna låg kvar hemma i omklädningsrummet i bruksorten på gränsen mellan Uppland och Gästrikland. Som tur var hade vi ett par MCB EXpress som han kunde låna. Kanske inte allra senaste modell, men ändå.

Nej, faktum är att den gode Brändholm fick låna undertecknads griller, så ni förstår ju att de magiska rören styrde honom av sig själva till rätt positioner precis som Benny Guldfot när han hade Kanon-Keens dojjor. 

Matchen spelades mestadels i nederbörd. Det var regn, snö och snöblandat regn. Och det är väl inte sådant väder man jublar över, men detta var en sådan där kväll då inget spelade någon roll för rödblått. Regn - det är taget. Motståndare som enligt uppgift använder sig mycket av långt spel och är vana vid lyft - det är taget. Hade de skickat ut jättegorillan King Kong på skridskor, så hade vi tagit det också.

Första halvlek var jämn. Vi fick god utdelning tidigt och kunde gå upp till 2-0, men det var Skutskär som oftare fick fast bollen på offensiv planhalva och kunde skapa situationer. 2-1 kom också efter en halvtimme. Trots att Skutskär just då kanske bemästrade lyrbandyn aningen bättre än oss, så blev det sällan några farligheter ändå. Vi var hetare och städade undan typ allt. 

Hunden Gustavsson åkte på en otäck smäll när han krockade med en i egna laget i slutet på första. Han klev av i halvtid eftersom han var rejält groggy och inte mindes något av sista tio minuterna. 

I andra halvlek fick vi se mer varierat spel och glädjande nog var det SSK som tog initiativet. Okej, det började med en skithörna som vi fumlade till och som naturligtvis resulterade i mål, men sedan var FULL FART FRAMÅT - HÅLL TÄTT BAKÅT!

Gud vad det trummades på! Det var riv och slit och vunnen boll i 50-50-lägen, det var perfekt kommunikation i backlinjen och det var kyliga passningar och avslut. Och det var Kalle och Greger som fortsatte hänga kassar och det var Skägget Norberg med århundradets energi. Ibland kändes det som att han både var först upp till Skutskärs kortlinje och sedan först hem igen till eget straffområde. Och så ett mål och tre ass på det - formidabelt! Utöver dessa nämnda så var det också ALLA ANDRA!

8-3 till slut efter en klart stark andra halvlek. The Gregster blev utsedd till hemmalagets bäste och i Skutskär blev det naturligtvis Jonas Brändholm. Det hade juryn kunnat ropa ut i det ögonblick han fick skrillerna på fötterna. 

Kvalroboten regerar!
Kvalroboten regerar!

Därmed vänder vi blickarna mot fredag kväll då vi ställs mot Gubbängen/Tallen vanligen förkortat GT, precis som gin och tonic. GT som ikväll förlorade ett derby mot allsvenska Gurraberg med 7-1.

Vi säger särskilt välkomna till Selångersupportrar i Stockholmsregionen - vi vet att ni finns där! Vi samlas på Gubbängens IP på fredag 19.00. Nu laddar vi om!

Selånger SK Bandy - Skutskärs IF/BK 8-3 (2-1)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=17539

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna