Selånger - Umeå 9-3 (7-3)

Jajamänsingen! Seriesegern är Selångers i år igen! Och precis som förra året var det mot Umeå vi fick sätta in den avgörande stöten.

Det saknades några i hemmalaget: Masken Wiström, Garba Granzell, Hunden Gustavsson och Teo av olika anledningar. Och sedan tidigare saknades H Söderlind efter ett kirurgiskt ingrepp. Å andra sidan flaggade Umeå för sjukstuga också: "Så taktiken för helgen är solklar", skrev man på hemsidan, "åk ner med sjukaste vi har och smitta Selånger inför returmötet på Nolia nästa söndag." De är sluga som rävar!

Ett par straffar inledde målskyttet. 1-0 Blomman och 1-1 Skott-Jesus, Umekamraternas säkre exekutor. Sedan tog Blåvitt faktiskt ledningen på en snygg hörnvariant. 

En viss oro infann sig i ett speakerbås med dålig självkänsla: "Ånej, ska det bli en sån här dag.". I minnet: Den skakiga 6-5-segern mot Umeå i november. 

Men Selånger bröt tillbaka utan pardon. Först med hjälp av ett frislagsmål som var lika snyggt som Umes hörnvariant. Willie Wilsson (bra idag) friställde Juni Ehrström (bra idag) med en genomskärare och Juni lättade in nystanet kyligt.

3-2 stod vår målkung Smallinho för. Gabbe bröt en misslyckad motståndarpassning och spelade föredömligt enkelt, bra och snabbt till Kalle, vilken sköt dåligt, men inte så dåligt att det inte blev mål. 

Senare i halvleken kom Smalle i liknanade läge utanför straffområdet och fick iväg något ännu sämre som gick utanför, varpå Simon skrek ”Skjut!” från avbytarbänken. Bara att hålla med. Skjut istället för att hålla på sådär.

7-3 i halvtid och undertecknad var för första gången med i bollkastningen. Med en graciös rörelse lämnade bollen handen och det kändes i hela kroppen att kastet var perfekt avvägt. När bollen tog i mark landade den dock på ett gruskorn och studsade 90 grader rakt åt vänster. Skandaldåligt preppad bollkastningsplan!

Andra halvlek rullade igång och ett allt tröttare Umeå hade svårt att få till något offensivt. SSK var inte fantastiskt på något sätt, men spelade stabilt. Mest minnesvärt var att Öckerstedt kom inte efter avtjänad tia, spelade cirka 30 sekunder innan han åkte ut igen. En skapligt upprörd Örte fick vackert sätta sig och ha det taskigt med sig själv i ytterligare tio. Han sysselsatte sig med skridskovård. 

Dessa utvisningar i kombination med att CJ utgått med en handskada gjorde att 01:an Erik Rex fick inta högerbackposition och det gjorde han ungefär hur bra som helst. Titta bara på Umeås målproduktion i andra halvlek: 0.

Behagliga 9-3 blev slutresultatet och seriesegern var ett faktum. Gott att få lite grejer att jubla åt. När alla trodde att jublandet var över kasserade koordinator Bodin in det största jublet genom att säga att han bjuder på pizza. Påpassligt, Bodd!

Och nybilvna pappan Garba (Garbapappa igen alltså) dök upp till hurrningen också: "Fan, jag tänkte, hinner jag till hurrningen? Ja, vafan, jag bränner över bron!" 

Nu får vi ladda för kval ett par veckor. All in boys!

Selånger SK Bandy - IFK Umeå 9-3 (7-3)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15573


P.H.

Matchens lirare: Andreas Wilsson och Umeås keeper Emil Hansson.
Matchens lirare: Andreas Wilsson och Umeås keeper Emil Hansson.
Gabbe, Frommen, Rex (född 01) och Olle Sandin (född 03).
Gabbe, Frommen, Rex (född 01) och Olle Sandin (född 03).
Micke Norberg provar efter sargen. Alla foton: Röntgenbilder
Micke Norberg provar efter sargen. Alla foton: Röntgenbilder

Kommentera:

  • Lejf Johansson • 18 februari 2017 18:26:15
    Grattis till seriesegern. Kör hårt i kvalet!
  • Monika Rex • 18 februari 2017 19:30:02
    Så himla roligt och tokmycket grattis från Mamma Rex!

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna