Härnösand - Selånger 2-3 (2-1)

The Wizard såg sig själv som målskytt när Smalle gjorde sitt andra. Foto: J.R.
The Wizard såg sig själv som målskytt när Smalle gjorde sitt andra. Foto: J.R.

Högslätten, idrottskomplexet med Sveriges mest vältilltagna konsoller till omklädningsrumsbänkarna, var spelplatsen denna fredag kväll. Då förstår ni att HAIK stod för motståndet. Detta Härnösand som börjat sprattla rejält under andra halvan av seriespelet.

Varför så blek start? Har man möjligen slarvat med försäsongen? Kan det verkligen vara möjligt? På den här nivån?

Matchen började friskt och frejdigt. Friskt vad gäller temperaturen och frejdigt vad gäller spelet. Det var två lag som ville framåt, men också två lag som försvarade sig skapligt för det var långt mellan målen. Eller så var det två lag som anföll på fel sätt. Det beror på hur man ser det. 

I Selångertröjan var i alla fall Kalle Högberg tillbaka. Han har ju haft problem med ögonen i vinter, stackarn. Nu fiskade han på topp med glasögon bakom gallret, ty hans hornhinneproblem tillåter icke kontaktlinser, och därmed påminde han om farsan som spelade korpen med glajjerna fastsurrade med gummiband i nacken. 

1-0 gjorde han hur som helst på pass från Gabbe. Sedan hade Smallov även en svinsnygg nedtagning på ett kast från Masken, men där blev han enligt egen utsago lite hindrad i avslutningen. På läktaren hade vi räknat in 2-0. 

Istället kom två snabba från HAIK i slutet på första, vilket inte alls var orättvist.

Haikomaten, en av flera möjligheter till förtäring denna afton.
Haikomaten, en av flera möjligheter till förtäring denna afton.

I halvtid kunde den som ville värma sig nära Haikomaten.

Rätt bra surr på läktaren ikväll faktiskt. Minst tre domare fanns på plats - Tompa Nordin, Sune Eriksson och Hasse Ödmark. Ute på plan var det dock Uffe Widmark som höll i tåtarna. Selångerlägret ville gärna ha ett par utvisningar på några HAIK:are i första.

- Men de verkar ha slutat med utvisningar här uppe, muttrade Nordin. 
- Det är ju sundsvallsdomare, kunde Sune snabbt och korrekt replikera. 

Nåja, andra halvlek var fortsatt jämn. Kalle brände runt på högerkanten och satte 2-2. Koordinator Bodin stod då på läkaten och förklarade att han i halvtid hade behandlat Smällsons glasögon med ett imskydd, vilket vi alltså kunde konstatera att det hade fungerat mycket bra. Det ser vi även på bilden nedan. 

Även Tränar-Simon a.k.a. The Wizard ville ta på sig en del av målet, eller egentligen hela målet, eftersom han tydligen röststyrde Kalles åkning från avbytarbåset. 

HAIK hade chanser. Masken avvärjde. Greger avgjorde med stenhård rackabajsare i nättaket. Eller inte riktigt, men han fanns där framför mål med kvarten kvar och kunde peta in bollen efter Junis passning. 

Timeout från HAIK och Whizzkid passade på att dra sin allra mest spännande historia att döma av ansiktsuttrycken hos spelarna.

Med endast två matcher kvar har vi nu seriesegern som i en liten ask. De två sista matcherna är nämligen båda mot bottengänget Umeå. SOM GJORT FÖR UNDERSKATTNING!

Ända in i kaklet, grabbar!

Härnösands AIK - Selånger SK Bandy 2-3 (2-1)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15567

Selånger Bandys textrobot

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna