Selånger - Härnösand 5-5 (5-3)

Micke G tjongade in tre. Micke G tjongade in tre.

Till dagens fajt räknade vi in sju frånvarande.

Blomman - febertopp
André - halsinfektion
Froms - knäskadad efter hal hundpromenad
Cavallin - knäskadad efter Söråker borta
Teodor - regionturnering (ett läger med de bästa P16-spelarna i Sverige)
Kalle - hornhineinflammation
Martin W - foten (som vanligt)

A-truppen är skapligt bred, men idag blev det till att plocka in tre som inte hör till truppen i vanliga fall. Och som brukligt är man då väldigt ung eller jävligt gammal. Från P16-laget 01:an Erik Rex och 02:an Johan Pantzar och från P44-laget 73:an Danne Edström. Han har ju hoppat in förr om man säger.

Danne lade upp en bild på facebook på den blanka isen ett par timmar innan matchstart: "Senaste säsongsdebuten hittills! Vad gör man inte när laget i sitt hjärta kallar!"

Naturligtvis följt av en del käcka kommentarer såsom:
"Ett säkert vårtecken!" och "Ett par säsonger till så hinner barnbarnen se dig som aktiv."

Matchade rullade igång och utmärktes bland annat av resolut spel från Dannes backkollega Öcke Öckerstedt som med sjysta medel tryckte till bra i ett par närkamper och täckte skott och grejade.

Annars visade HAIK direkt att vinsten mot Söråker i fredags inte var någon lyckträff. Här blev det både 0-1 och 0-2. Det första var ett Viktor Skyttner-frislag från rätt långt håll som Muggen stod och hängde tvätt på och sedan fick Erik Risby in bollen på något knepigt sätt i dålig vinkel långt nere på högerkanten. 

Där och då hade vi inte för roligt i hemmalägret. I speakerbåset kunde vi i alla fall, förutom Edströms comeback, glädjas åt ytterligare ett vårtecken, nämligen en nyvaken fluga som studsade mot fönstret och ville komma ut. Men det fick den inte!

Trots att HAIK var i ledningen var de ändå pressade i uppspelsfasen där de slarvade bort en del bollar och känslan, eller förhoppningen snarare, var att SSK skulle komma att utnyttja det.

Niklas "Hårdrock" Söderlind var tillbaka i blått idag också! Efter cirka två månaders sjukdom. Det var väl lite för tidigt för honom att ställas inför 90 minuters bandyspel, men han fixade snyggt en hörna i mitten på första i alla fall. Och sedan gjorde han även 1-1 på den fronten då han lade passning från mittlinjen ut till en HAIK-hörna.

Värt att nämna är också att Greger kort därefter åkte på århundrades bentackling av Lukas Söderberg som fick tio minuter i skamvrån där Karl Forslund redan satt. Selånger kunde påbörja sin upphämtning. 

1-2 var ett skolboksexempel på hur man kan och ska spela när motståndaren har folk borta. Ett svinsnyggt anfall där ingen åkte särskilt fort men bollen gick desto snabbare. Det var bröderna Söderlind och någon till (Willie?) och sedan en härlig Gabriel Lindersson som avslutade bra i vänstervinkel.

2-2 kom på straff sedan Simon E blivit dragen i tröjan i avslutsläge. Micke "Hunden" Gustavsson pangade in den. Tack, tack, nu kändes det bättre!

Så långt och några minuter till var det en välspelad match, men sedan fick vi se allt fler konstigheter och felaktigheter. 2-3 till exempel kom efter att Selånger hade världens kontringsläge, men istället för en passning till en i det egna laget, vilket hade varit det rätta (det är det ju i de allra allra flesta fall), så kom en boll rakt till en HAIK:are och då blev det kontring på kontringen. Ett svårt läge som HAIK utnyttjade. 

Chans till revansch gavs kort därefter då Junis Ehrström bröt och hittade Skägget Norberg som störtade iväg framåt. I spekerbåset gastade undertecknad om att Micke skulle passa, men han åkte hela vägen själv istället och skickade in 3-3. Tackar! (Men utan forwards som tar sina åkningar hade det inte gått. Sånt som betyder lika mycket som ett assist, men inte kommer med i några protokoll.) 

Slutet på första gick Selångers väg och detta genom Hundens skytte. 

4-3 tryckte han in på straff som The Gregster fixade starkt. 

HAIK:s Lukas Söderberg fick sätta sig på botbänken igen för en händelse en bra bit från bollen. Det var nog nära ett matchstraff där, men Widmark valde en vanlig tiominutare. 

Innan halvleken var över krutade Snoop Doggy Dogg in 5-3 på hörna! Tungt för HAIK.

Sedan var det roliga slut. Om ni någon gång undrar vad ett sömnpiller är, så kan vi dra oss till minnes denna andra halvlek. Selånger orkade inte spela det vanliga spelet, och det får vi till viss del förstå med så många borta, och HAIK:s Risby kunde vid ett tillfälle utnyttja att selångerstyret stötte bort sig och passa till Viktor Skyttner som avslutade med ett bra distansskott. Sedan satte brodern Alfred 5-5 på hörna. 

Men det blev inte förlust i alla fall! Kampen om kvalplatsen fortsätter! Nu börjar den roligaste tiden på bandyåret! Och när rapportören anträdde sin cykelfärd hemåt lovade HAIK:s reservkeeper Oskar Norrgrann att de skulle slå Karlsborg. Eftermiddagen var ännu ljus och talgoxarna drillade - om man nu kan kalla det drill, men i alla fall: Äntligen riktiga vårtecken!

Närmast möter vi Haparanda hemma. Lördag 4 februari 13.00. Välkomna!

Selånger SK Bandy - Härnösands AIK 5-5 (5-3)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15560

P.H.

Kommentera:

  • Leyonet • 30 januari 2017 11:25:44
    Rolig läsning som vanligt! Man tackar
  • P.H. • 30 januari 2017 13:19:33
    Tack själv! Nu hoppas vi bara på vinster framöver så blir det helroligt.

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna