Selånger - Karlsborg 4-4 (2-2)

Micke G, med bollen, är i form. Två poäng från hans klubba idag. Foto: J.R.
Micke G, med bollen, är i form. Två poäng från hans klubba idag. Foto: J.R.

Kampen om förstaplatsen i årets division 1 övre Norrland står mellan oss och Karlsborg med Nyborg som en liten joker där bakom. På Gärdehov idag var det alltså en betydelsefull match för vilket lag vi ska få se i allsvenskt kval i början av mars.

Att det var ett toppmöte tycks inte ha synts på spelet dock. Rapportören var inte på plats själv den här gången, men av mängden suckar i olika telefonsamtal att döma var detta en de icke infriade förväntningarnas match. 

Hemmalaget saknade några spelare. Cavallin skadade knäet i Söråker, Frommen är förkyld med jättehosta, Nicko Söderlind är långsjuk och så har vi ju Kalle då. Ni kanske minns hans röda ögon från Söråker hemma 21 december? Ögonproblemen har fortsatt med svullna hornhinnor, suddig syn och ljuskänslighet som heter duga. Prognosen för Smallinho är osäker, enligt honom själv. Det kan ta en vecka. Det kan ta en månad. Han kan vara borta resten av säsongen. Vi hoppas förstås på en snar återkomst!

Ordförande Øyvind Eriksen debuterade piggt i speakerbåset idag, men började i uppförsbacke då han lyckades få slut på batteri i mikrofonen precis när han skulle hälsa alla välkomna till Gärdehov, så de enda som hörde detta var de som befann sig inne i speakerbåset, dvs. han själv.

Ett samtal med den i föreningen så engagerade Peter Norberg vid ställningen 3-2 sammanfattas här i punktform:

  • Bedrövligt spel från båda håll.
  • Felpassningar i båda lagen.
  • Det fina spelet mot Söråker är bortblåst.
  • Jaha, nu gjorde de 3-3 också. Hörna. 


Men spännande var det! "Nervigt", som Norberg utrryckte det. Och när Karlsborg gjorde 3-4 med tio minuter kvar, så kändes det onekligen som att rullgardinen var på väg ner. Timeout, Selånger. 

Kort därefter fick Selånger ett frislag i ett tillräckligt bra läge för att det skulle gå att hota KBK:s förvisso duktiga keeper. Vi har ju faktiskt ett gäng bra skyttar i laget och den här gången var det vår härliga Garbapappa som strutade mycket snyggt. André, som klev av passet 07.00 imorse och kom direkt till isvärmningen efter några timmars vila, blev söndagens poängräddare. Hurra!

André Sjödin-Granzell efter att ha pressat in ett frislag och räddat en betydelsefull poäng. Foto: J.R.
André Sjödin-Granzell efter att ha pressat in ett frislag och räddat en betydelsefull poäng. Foto: J.R.

Ännu ett samtal i punktform, den här gången med Tränar-Simon a k a The Wizard:

  • Ingen bra match på Gärdehov idag. Bägge får vara nöjt med oavgjort.
  • Det var lite sömnpiller över allting. 
  • Derbyna mot Söråker har varit mentalt krävande. Kanske det som gör att vi är loja idag.


Efter en dålig match är det ändå härligt att konstatera att vi fick med oss en mycket viktig poäng. Vi har seriens klart bästa målskillnad och ett lättare spelschema än Karlsborg, som har att möta Nyborg två gånger till innan serien är slut. Kort sagt: Det ser bra ut.

Nåväl, matcher vinns inte av sig själva, så SSK får nog allt ta och skärpa till sig lite också. 

- Det blir skönt med en vanlig träningsvecka nu, så vi får hämta lite kraft innan Härnösand hemma nästa helg, säger Simon. 

Jajamän, nu laddar vi om och ses på söndag 13.00 på Gärde!

Selånger SK Bandy - Karlsborgs BK 4-4 (2-2)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15555

P.H.

Keeprarna bästa på plan: Masken Wiström och Samuel Henriksson. Vår kassör Uffe K delade ut priserna. Foto: Röntgenbild
Keeprarna bästa på plan: Masken Wiström och Samuel Henriksson. Vår kassör Uffe K delade ut priserna. Foto: Röntgenbild

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna