Söråker - Selånger 4-10 (0-7)

Merci ska du ha, det gjorde du bra! Foto: P.H.
Merci ska du ha, det gjorde du bra! Foto: P.H.

När blev det 19.00?

Dagens vanligaste fråga rörde tiden för avslag. Micke Byström till exempel, domaren som hade ledigt idag, låg på soffan vid sju-tiden när han fick ett samtal:

- Vart är du då?
- Ja, jag tänkte väl börja gå bort till IP snart. 
- Jaha. Det står 1-0 till Selånger. 

Matchen flyttades tämligen sent från 19.30 till 19.00, vilket gjorde att en del publik släntrade in en bra stund efter avslag. Det är även oklart om alla i hemmalaget var införstådda med den nya tiden. Efter 20 minuter stod det nämligen 5-0. 

Då hade Hunden Gustavsson visat vägen med att assistera Garba till 1-0 och sedan skicka in 2-0 från alldeles för långt håll. "Jaha, orkade han inte åka längre än så", tänkte vi när han höjde klubban för avslut och räknade anfallet som förbrukat, men det kom en väl avvägd skottlobb som fann sig till rätta i fjärde nätmaskan uppifrån i bortre burgaveln. 

Vad Snoop Doggy Dogg också gjorde framgångsrikt i början av matchen var att skära av möjligheten att nå Jocke Hedberg med utkast på Lötas vänsterkant. Så det blev en hel del långbollar i luften från Söråker denna afton, som för övrigt var en fin vinterkväll med svaga vindar, uppehåll och några minusgrader. 

Garba, en av många med bra fart i första. Foto: J.R.
Garba, en av många med bra fart i första. Foto: J.R.

Whizzkid var mycket nöjd med vad han såg i första halvlek. 

- Vi ville vara jobbiga och dryga att möta och det gick ju bra.

Jo, det är bara att instämma. När Teo med perfekt hårdhet flippade fram en boll längs högerkanten som Greger kunde fånga upp ner mot kortlinjen och rulla in till Fredrik Wilsson som i öppet mål petade in 5-0 var det en upprullning av en sort som gjorde att segern kändes klar trots att drygt tre fjärdedelar av matchen återstod.

Det var, som man säger, ett lag på banan i första halvlek. Många i Selånger spelade distinkt och med säkra marginaler, ville vinna närkamper och vara spelbara. Och inordna sig i det defensiva kollektivet. Då kan det bli bra.

Hunden fick en välförtjänt klapp på axeln av Whizzkid. Foto: J.R.
Hunden fick en välförtjänt klapp på axeln av Whizzkid. Foto: J.R.

I paus släpptes bomben. Står och småpratar lite med Öcke när Rönnken kommer fram: "Han fick socker i halvtid senast." Bilden av ett välfungerande och metodiskt arbete kring livsstil och hälsa i A-laget slås sönder på ett ögonblick. Respekten för patriarken Bodins nolltolerans vad gäller socker för vår 55:a är alltså bortblåst. Om den ens har funnits nån gång.

Rönnken, Öckes kran, förser honom alltså, inte med kexchoklad i paus. Nej, nej, nej, det här går tyngre och djupare. Rakt upp och ner erkänner båda att i lördags var det en bit dextrosol i paus och ikväll TVÅ bitar dextrosol. 

Jaja, jag ska inte döma, men jag hoppas att ni vet vad ni gör, grabbar!  

Andra halvlek var inte av samma kaliber. Selånger chansade lite mer och ville gärna gå framåt och komma i avgörande lägen alltför snabbt. 

- Vi orkade inte spela på samma sätt i andra, sa The Wizard. 

Söråker vann faktiskt andra halvlek och det får man ju säga var rätt starkt gjort att gå ut och göra efter utskåpningen i första. 

Sugar man fixade festen efter matchen. Foto: J.R.
Sugar man fixade festen efter matchen. Foto: J.R.

En tråkig grej med matchen var att Ivan fick kliva av efter att ha fått ett fult slag, men annars får vi glädjas åt fyra pinnar i det här svåra dubbelmötet och fortsatt serieledning. Karlsborg har precis som vi bara två förluster, men har fyra matcher färre spelade. De är satta under press.

Och på söndag 13.00 kommer de till Gärdehov. Det blir riktigt kul! Väkomna då!

Söråkers IF - Selånger SK Bandy 4-10 (0-7)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15541

P.H.

Kommentera:

  • Fransson • 18 januari 2017 20:22:07
    Fan vad magiskt du skriver P.H.
    Å vad magisk Selånger Bandy är.

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna