Selånger - Söråker 6-3 (0-2)

Tvåmålsskytten F. Wilsson åker tilllräckligt fort. Foto: Rönnken.
Tvåmålsskytten F. Wilsson åker tilllräckligt fort. Foto: Rönnken.

Redan innan dagens match hade Bodda tagit beslut om att inte ge Öcke någon kexchokladruta under pausvilan. 55:ans sockerberoende är väldokumenterat och Bodda ville inte utsätta grabben för några frestelser som drar ner honom i skiten igen. 

Jag menar, rätt vad det är ser man Öckert på Navet med blonderat hår och ryckig gång på väg mot nästa fix, en Zoo-ask på ICA Esplanad. Nej, det vill vi inte vara med om. Det fick bli en banan i paus istället.

Lagledare Bodda har ju koll på det där med sockerinnehåll. Inne i ledarrumet sitter en säkert 15 år gammal kopia som berättar vilken sockerbomb messmör är till exempel. 

  • Banan: 14% socker
  • Cloettas kexchoklad: 43% socker


Nå, det var visst en bandymatch också. Först några ord om is-stackarn. Det är lätt att tro att en bandyis vill ha minusgrader, men inte den på Gärdehov. Idag när vi hade runt 5-6 minus uppenbarade sig en lång spricka längs med nästan hela mittlinjen. Vaktmästarna kämpade med sprickan innan isvärmningen och domarna ägnade sin uppvärmning åt att bekymmersamt inspektera isen och skrapa ner snö i sprickor både här och där. 

Matchen drog igång och Fredde Wilsson kom fri redan i första minuten, men brände. Selånger fortsatte att spela bra - i cirka två minuter till. Då kom 0-1 till Söråker efter ett snabbt igångsatt frislag. En måltjuv som Jocke Hedberg ligger alltid på sniken och en vaken grabb som Tobbe Lindqvist ser sånt. 

SSK tappade... ja, jag vet inte riktigt vad man tappade. Initiativförmågan? Eller förmågan att göra rätt saker i rätt tid? Eller stridsviljan? Det såg liksom lite ängsligt ut på något sätt. Söråker hade å  andra sidan inget spel dom heller. 

På läktaren hördes en ung man berätta om gårdagskvällen. ”Skulle ta det lugnt igår. Så gick jag ner på Svenssons och tog tio öl. Men det var lugnt.”

Jojo.

Selånger hade lägen, men brände passningar och avslut. En och annan i publiken saknade Smalle, vår skytteligaledare som inte kom till spel idag. Ett tag var långa bollar på Fille Nyberg det enda Söråker hade, men det räckte ju ganska bra. Ett par frilägen fick han. Vid det ena sprätte han över och drog sedan av klubban i stolpen. 

0-2 kom någon minut innan paus, återigen firma Hedberg/Lindqvist som helt enkelt passar på när tillfälle ges. Återigen i samband med ett frislag. 

I halvtid kunde den för vårt vidkommande månghövdade publiken ta del av folklivet inne i Nordichallen och Öcke av en banan. 

Inomhuspicknick - halvskum idé som tilltalar sundsvallsborna.
Inomhuspicknick - halvskum idé som tilltalar sundsvallsborna.

Andra halvlek började mycket likt den första. Fredde Wilsson missade helt frispelade av The Gregster. Och sedan var det ungefär samma visa. Ett Söråker på försvar, ett krampande Selånger, en suckande publik.

Men efter ett tag kunde man ändå börja skönja att Selånger kunde bryta upp Söråker. Garba stolpskott var ett första tecken och sedan plockade The Original Wilsson, alltså Andreas, han som var först av bröderna till SSK, upp en friliggande boll i andravåg. Han snirklade sig in i straffområdet blev fälld. Brorsan hanses skickade in 1-2. 

Mer energi i SSK! Dock - en satsning framåt kan ge blottor bakåt. Samuel Nyberg hittade en fram till 1-3.

Gah, kom igen nu Selånger! Vakna! Matchen är ju snart slut!

Nja, snart och snart. Att ha 25 minuter på sig att vända ett tvåmålsunderläge i bandy får anses rimligt. "Gott om tid", ropar Gunde utanför cellen.

Selånger trummade på bra.

2-3 Junis Ehrström efter snyggt pass från Blomman. Hur bollen gick kan nog ingen svara på.
3-3 Snabbt frislag mitt på offensiv planhalva. Hunden kylig i friläget. 
4-3 Blomster missar bollen på hörna. Sån tur då att vi har Caballin som kan dunka in den istället.

Vändningen var ett faktum, men oron fortfarande påtaglig bland selånger-anhängarna på läktaren. När Fredde Wilsson kom fram i ett öppet läge på vänsterkanten hördes någon utbrista "Men varför åker HAN så jävla långsamt nu då?"

Kanske var det för att lägga till bollen och BAM! 5-3 satt i bortre burgaveln.

Innan matchen var slut fick Bloomy visa att han kan få på riktiga pärlor på hörnorna också. 6-3 och matchen blev till ett exempel på att det är under sista 20 som agnarna sållas från vetet. 

Spjuvrar i samspråk. Markus Wiström och en hemvändande Mats Fröberg.
Spjuvrar i samspråk. Markus Wiström och en hemvändande Mats Fröberg.

Lättad stämning i hemmaomklädningsrummet efter slutsignalen. Matchrapportören passade på att berömma Willie för assisten fram till Hundens 3-3. Bänkgrannen Greger, poänglös idag, bröt in direkt:

- Men jag då!? Alla ass jag gjorde då som inte blev mål!!!

Den känslan känner man igen...

Nästa match: Söråker borta, tisdag 17 jan, kl 19.30. Kom och stötta oss!

Selånger SK Bandy - Söråkers IF 6-3 (0-2)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15548

P.H.

Ola Persson från Norrpartner delade ut pris till matchens bästa spelare i vardera lag. Det blev Masken och Jocke Hedberg.
Ola Persson från Norrpartner delade ut pris till matchens bästa spelare i vardera lag. Det blev Masken och Jocke Hedberg.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna