Kalix U - Selånger 1-12 (1-9)

Helgen började dramatiskt när vår noggranna slipare Ola stod i godan ro inne i sitt sliprum på Gärdehov och lade sista handen vid skridskorna inför denna Kalixturné. Han skulle bara rikta Fredrik Wilssons skenor. "Raka rör ska det vara", tänkte Ola, då ena skenan plötsligt får för sig att GÅ AV!

Säg goddag då. Några nya skenor till Wilssons kanoter fanns icke att tillgå på det annars välförsedda Gärdehov och det var röd dag, trettondedagen, vilket betydder stängt lite här och där. Rönnken började ringa. Fanns det bandystål i Sundsvall? Nej. I Umeå? Nej. Men Kalix då, bandymetropolen? Inget svar, trots att det stod att Team Sportia i Kalix skulle ha öppet!

Rönnken hittade Team Sportia i Kalix på facebook och greppar ett sista halmstrå.

Ida på Team Sportia telefonerar från sin bil i finska fjällen till personal som på sin lediga dag åker in till butiken och SE! Där finns ett par stål som passar Wilssons gricker! Och vänligheten stannar inte där. Team Sportia i Kalix leverar skenorna till hotellet kl 20.30 på trettondagens kväll! En lättad och glad Ola tog emot skatten.

Men han behövde ju ha en radiemaskin också, så att Fredde kunde få skenor som skapligt liknade de förra också. Via kontakt med gamla Selångerspelaren Dagge Johansson (han som Detsura åker som, ni vet) fick Ola tillgång till utrustningen och lagom till isvärmningen kunde Wilsson skrinna ut som om ingenting hade hänt. 

Hurra för Team Sportia! Hurra för Dagge och Kalix! Och hurra för Ola och Rönnken som alltid fixar och ordnar för spelarna! Ett sista hurra för Fredde Wilsson som hängde två och passade till ett på sina nya rör!

Kalix hade inga ryssar i form av Detsura och Cheltiakov den här gången och Viktor Mardakin saknades också, men de smög in två riktiga rävar i form av Peter Stock och Tommy Andersson. Ändå var SSK överlägset denna eftermiddag. Under de första 38 minuter gjorde Selånger mål ungefär var fjärde minut. 9-0 då blev 9-1 i halvtid.

- Vi äger från minut ett. Kalix hade lite tunt lag, men vi tar ju tag i taktpinnen direkt och har ett snabbt spel, säger Simon The Whizzkid.

Greger vill proppa.
Greger vill proppa.

Selånger pratade i halvtid om att inte slå av på tempot, men lite så blev det nog ändå. 3-0 till blåställen i andra. Whizzkid var nöjd med matchen:

- Vi hittar bra passningar. Vi har många alternativ. Vi tummar inte på defensiven. Forwards gör bra åkningar. Nej, det var en bra match. 

Smalle smällde in nio baljor! Skapligt det. 

Imorgon väntar toppkonkurrenten Nyborg.

- Det blir tuffare. Nyborg är bra, det vet vi ju. Det är bara att ladda om. 

Kalix Bandy U - Selånger SK Bandy 1-12 (1-9)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15543

P.H.

Öcke kliver upp! Alla foton: Jonas Rönnqvist
Öcke kliver upp! Alla foton: Jonas Rönnqvist

Kommentera:

  • Garbamamma • 7 januari 2017 18:49:27
    Alltså vad är det frågan om för angagemang & service!! Glad jag blir att läsa om Team Sportia i Kalix & alla andra som dragit i trådar för att ordna rören! Karma!
  • Fransson • 7 januari 2017 19:23:44
    Ja, det var väl som tack vi släppte in ett åt de?
  • Östen • 7 januari 2017 20:08:58
    Ola är bäst!

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna