Selånger - Härnösand 8-2 (4-1)

Christoffer Johansen, bäst i hemmalaget, enligt chokladaskutdelarna. Christoffer Johansen, bäst i hemmalaget, enligt chokladaskutdelarna.

Residensstadens glada bandypatrull Härnösands AIK svängde förbi Gärdedalens isparkett för ett mellandagsderby denna annars ganska vanliga torsdag. 

Jag säger ganska vanlig för 29 december kommer alltid vara dagen då Charles Goodyear, uppfinnaren av det vulkaniserade gummit, är född. Det ska hockeyanhängarna vara glada för, annars hade det inte blivit några puckar. Men här är det bandy som gäller och nuförtiden är det plast runt korken.

Nåja. Nu direkt till minut 11 av matchen då vårt senaste nyförvärv Ivan Cavallin kom fri, men han varken passade eller sköt, utan såsade så pass att han blev upphunnen av HAIK:s tappert kämpande libero Söderberg.

Kort därefter friställdes Cavva igen efter en tjusig passning från Teo. Dock hann en HAIK:are i vägen även denna gång. 

Ska det ALDRIG bli mål i den här matchen, undrade publiken. "Jamen NUDÅ! Adreas Wilsson, tillbaka efter lårkaka, TOTALT SOPREN! Nej, lägger bollen i burgaveln. 

Men sen kom ettan. Och vem stramade dit den om inte Ivan den förskärcklige Cavallin? En hörn som han fjongade dit med riktigt bra fart. HAIK svarade dock omgående genom en ännu vassare bandyvevare från nummer 9 Johansson. 

Dittills var det jämnt. HAIK hade vaskat fram en del lägen som Muggen tog hand. Som reservkeeper såg vi för övrigt en 13-åring på Selångerbänken idag! Olle Sandin fick insupa atmosfären bland avbytarna då Masken Wiström var hemma i en magsjukegolvad familj. Olle på första bänkrad kunde till exempel ta del av när Greger gormade "Flytta på're - jag ska byta!" när han krockade med en HAIK:are på väg ut i avbytarbåset. Ett sant föredöme för ungdomen. 

I slutet på första kopplade SSK en stadig halvnelson på gästerna. Detta i form av ännu ett hörnmål (Blomman!) och ännu ett Ivan-mål och sedan ett Kalle-mål. 

Dagens speakerdebutant Mattias Denkert kunde sakligt informera om 4-1 i paus till Selånger.

M. Denkert, son till B. Denkert, son till Å. Denkert, son till H. Denkert. Vad betyder nu detta? Jo, Mattias farfars far bar namnet Henry L. Denkert och spelade i den allra första upplagan av Selånger SK:s bandylag 1924. Sedan har Åke, Bo och nu även Mattias varit verksamma i klubben på oilka sätt. Mattias farbror Leif är dessutom en ofta sedd gäst på läktaren. 

Nåja igen. Härnösand hölls kvar i det tagna greppet och SSK trummade fram till 8-1. Sedan dog matchen och felpassen blev fler och engagemanget tröt. 

Det vi fick se denna ganska vanliga torsdag var en riktigt stabil Selånger-seger. HAIK hade förtjänat något mål till, men Selånger hade många fler målmöjligheter utöver de åtta som blev också. Hunden Gustavsson kom med ett försynt påpekande riktat framåt i banan efter matchen: "Alltså, rätta mig om jag har fel, men lite nedifrån banan ser det ibland ut som att forwards inte vill passa till varandra."

Nummer 10 Micke G anade, från sin position, en ovilja att passa. Foto: Jonas Rönnqvist
Nummer 10 Micke G anade, från sin position, en ovilja att passa. Foto: Jonas Rönnqvist

Det såg även ut så från läktaren, Doggy! Ett par passningar till så hade vi kunnat få triumfera med tvåsiffrigt i SSK-kolumnen. 

Efter matchen bjöd brödutköraren Skägget Norberg på varor ur sin last. Det var tydligen överfullt hos grossisten. Det är fördelen med att ha ett gäng lirare som förvärvsarbetar vid sidan av. Svårt att se Messi eller Ronaldo bjuda grabbarna på en omgång Rågform och Lantbröd Morot efter en vinst mot Real Betis hemma.

Vi firar nyår i serieledning!

Nästa match: Söråker borta, tisdag 3 januari 19.30.

Selånger SK Bandy - Härnösands AIK 8-2 (4-1)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15539

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna