Selånger - Kalix U 12-4 (5-2)

Ett fokuserat vinnargäng! Foto: Jonas Rönnqvist
Ett fokuserat vinnargäng! Foto: Jonas Rönnqvist

Greger i gröten. 

Matchrapportören gjorde några anteckningar under matchen och de börjar med precis dessa ord.

Greger i gröten. Det syftar på hur det första målet gick till, men är också en ganska bra summering av matchen eftersom Tobbe ofta hade fingrarna i syltburken idag. 

Det var Kalix U som var på besök. U som Ungdomlig frejdighet. Igår tampades dom med Söråker i en match som slutade 9-7. I den matchen gjorde en Alexander Zheltiakov sex(!) av målen för Kalix. 

Och det var så snacket gick inför matchen: "Vi får se upp med den där ryssen." Så man blev skapligt förvånad när denne Zheltiakov inte ens var med idag, men att Kalix istället plockat in hans kompis Ivan Detsura. Som dessutom i vissa åkpositioner såg ut EXAKT som Dagge! Och Dagge kommer också från Kalix. Han heter egentligen Magnus Johansson, har långa armar och ben och spelade med oss i tre säsonger i slutet på 90-talet. 

Första målet vet ni redan hur det gick till. Det var Greger i gröten. Kort därefter sylade Muggen (japp, det var han som stod idag) iväg en pärla som på något sätt letade sig fram till Smalle och 2-0. 

För övrigt var spelet jämnt och ganska snart visade det sig att Kalix hade några snabba rackare. Det var Dagge Detsura, vars tröja fladdrade än hit och än dit i hans aviga krumbukter, och det var Mardakins pojken Mardakin, Viktor. Och det var till viss del även Niklas Rönnkvist. Hej, vad det gick! 2-1 blev det.

Men vi hade ju Greger. 3-1 kom på en högerhörna som han sopade in. Hörnan var ett reslutat av ett mycket fint anfall innan där Sunes jul Söderlind flippade fram bollen till Kalle.

I mitten på första var det hawaii. Kalix körde ju liksom ryskt, vilket i det här fallet betydde att dom lade ner bollen till Mardakin eller Detsura i straffområdet och sedan gasade dom det dom hade. Och det var inte alltid hemmalaget hängde med när dom rödtröjade virvlade fram över Gärderektangeln. 

91:an Detsura pressade det som gick, men det räckte inte. Här påpassad av Hunden Gustavsson. Foto: Rönnken
91:an Detsura pressade det som gick, men det räckte inte. Här påpassad av Hunden Gustavsson. Foto: Rönnken

"Men dom måste ju bli trötta." Så tänkte i alla fall matchrapportören. Fast en straff fixade Kalix fram i alla fall. 3-2. 

SSK svarade med en straff direkt efter att Smalle den här gången mycket stilfullt sugit ner ett utkast (Muggen igen!) och tråcklat sig emellan två försvarare, men sedan stött på fuffens. Fredde Wilsson tog straffen som letade sig in med liten, men ändå fullt tillräcklig, marginal. 

Innan halvleken var över hade Kalle gjort 5-2 också. På pass från The Gregster som var alltså var ON FIRE idag. Utvisad blev han också - för ruffigt beteende mot just Dagge Detsura. 

Halvtidsvilan präglades av stilla kontemplation och intagande av diverse salladsblad.

Sedan var det full fart igen!

Och nu var det bara Kalix som stod för farten medan SSK stod och halvlurade på hälarna. 5-3 på hörnretur och 5-4 bara sekunder senare då Mardakin från noll vinkel trädde in nystanet. Plötsligt var det som kändes tryggt, målmässigt åtminstone, nästan helt borta. 

Men Selånger fick fart på grejerna! Mycket av energin kom av att Fredrik Wilsson drog in en jäkel från en vinkel som man trödde var körd. Ja, jädrar, vi har många spelare som kan konsten att sätta dit den just nu.

7-4. Kalle helt fri. Kunde tacka för serveringen från kalixliberon. 
8-4. Wilsson på straff igen. Vi måste skaffa en egen målmelodi åt den karln så som han skyfflar in baljor. 
9-4. Tjusigt spel från Garba till Ivan. Jajamän, vi har också en Ivan! Och nu har han även gjort mål i SSK. Det känns som att det kommer fler.
10-4. Micke Norberg på skott från straffområdeslinjen ungefär och vi såg ett alltmer splittrat och demoraliserat Kalix. 
11-4. Styrning av Fredde Wilsson och Gregers tredje assist. Har Greger någonsin haft tre ass? Har han ens passat tre gånger? 

Dagens sus genom publiken: När två kalixspelare krockade på egen planhava. 

Dagens förskräckta skrik genom pulbiken: När Willie-stackarn åkte på jordens bentackling. Kalix nummer 10 fick syna det röda och Gurra Ljungberg slog personligt rekord på 200 meter när han skulle hämta båren inne i Nordic, men det räckte till slut med att Andreas kunde ledas ut med stöd. En lårkaka blev resultatet.  

Sedan gjorde Smalle ett till. 

Kalix spelade bra - det blev till exempel 11-11 i hörnor - men det märktes i kamp om långbollar och i annat närkampsspel att det i princip handlade om att ett seniorlag mötte ett juniorlag. Selånger vägde helt enkelt lite tyngre. Och allra tyngst vägde Greger, som fick pris efter matchen för att han vägde så mycket.

Viktor Mardakin och Tobbe "Greger" Sjödin utsågs till planens bästa spelare. Foto: Röntgenbild
Viktor Mardakin och Tobbe "Greger" Sjödin utsågs till planens bästa spelare. Foto: Röntgenbild

Oj oj oj, intensiv bandyhelg detta med sammandrag för knattelagen igår och två hemmamatcher för A-laget, men det är verkligen inte tid att slå sig till ro för på onsdag 19.00 kör vi igen! Då kommer Söråker på besök och där har vi revansch att utkräva efter premiärförlusten.

Väl mött då!

Selånger SK Bandy - Kalix U 12-4 (5-2)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15531

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna