Selånger - Nyborg 7-0 (2-0)

Nummer 18 Karl Rimér Högberg. Foto: Jonas Rönnqvist. Nummer 18 Karl Rimér Högberg. Foto: Jonas Rönnqvist.

När mörkret hade sänkt sig och trollmor bundit fast sina tjommar i svansen, då var det dags för seriefinal på Gärdehov. Okej, klockan var bara sju, men efter en hel dag med hetsiga 3-, 5- och 7-mannamatcher i vår kära bandydal kändes det som att klockan var mycket mer.

Det fanns vissa förväntningar på den här matchen. Nyborg, tvåa i serien, men endast på grund av sämre målskillnad, blir det ofta jämna och roliga matcher mot. 

Och äntligen skulle vi få se Blomman spela back! Rapporterna från bortamatcherna mot Haparanda, Karlsborg och Umeå har gett vid handen att centertanken har funnit sig till rätta på vänsterbacken. 

Dessutom presenterade vi ett nyförvärv till dagens game. Herr Ivan Cavallin kommer från Stockholmsklubben KÅRE (ej att förväxla med Söråkers tränare och gamla forwardsdynamiten Kåre Öberg) och har flyttat till Sundsvall i egenskap av naprapat. Och bandyspelare.

Så det fanns alltså en del att se fram emot, men säg goddag då. Lagom till isuppvärmningen kom regnet och då försvann ju en stor del av möjligheterna till att det skulle bli en särskilt rolig match att titta på

MATCHEN

Började jämt. Masken klistrade tidigt ett skott nere vid högerstolpen. "Okej, ingen idé att skjuta alltså", kanske nyborgarna tänkte för det kom inte så väldans mycket mer. 

Willie fick in ettan efter att bror Fredde jobbat fram bollen. 

I elfte minuten: En SSK:are styrde ut en nyborgare och Teo på vänsterhalven klev upp och satte stopp som den femtonåring han är.  Och i anfallet efter var det Simon Ehrström som stod i vägen med kroppen. Riktigt gott att se junisarna som föregångare i att stå i vägen med kroppen. 

Inget vidare spel dock. Regn. Och Kalle åkte offside.

I 36:e minuten drog Kalle på sig all uppmärksamhet genom att se riktigt uppgiven ut efter att ha fått klubban urdragen ur händerna utan åtgärd från domaren, men medan Svarta Hålet Högberg slukade all materia stormade Ehström fram och fick på något konstigt vis med sig bollen och blev plötsligt fri. Svinkyligt rundade han målvakten och lade in 2-0. 

Men han hade ont och åkte och bytte. 

- Jag fick en yxa, en riktig yxa! 

Simon syftade på en bortaförsvarares bryska användning av klubban. 

I halvtid var de flesta i publiken överens om att spelet inte var något att yvas över, men att SSK kändes aningen starkare. Dessa samtal utspelades inne i Nordichallen, då arrangören prövade ett nytt grepp att använda oss av kiosken där inne. Det tycktes som att både arrangör och publik uppskattade detta.

Och de som tyckte att SSK verkade numret större idag fick sina utsagor besannade i andra halvlek för då var det bara ett lag på banan!

Wilsson III drog dit en straff. Foto: Rönnken
Wilsson III drog dit en straff. Foto: Rönnken

3-0. Fredde Wilsson på straff! Nice att vi har fått en pålitlig exekutor igen!
4-0 En snygg styrning på volley. Speakerbåset får ta och skaffa glasögon (allvarligt alltså) som spelade Kalles Low Rider när det var Hunden som scorade. Men Micke G är en Low Rider han också! (Vad det nu är...)

Denna hund kom fri kort därefter också. Då var han så pass avig att fintade bort sig själv, tappade balansen och for ut åt vänster bakom kortlinjen med bollen. 

Micke och Micke stormar fram. Foto: Rönnken.
Micke och Micke stormar fram. Foto: Rönnken.

5-0 André efter strul i straffområdet. Ivan noterades för assist och stod för sitt första poäng i Selångertröjan!
6-0 André spelade in bollen i knähöjd i straffområdet där Greger kom farande och smällde in sexan. 
7-0 Smalle. Och rätt låt!

Sista 20 minuterna var totalt avslagna och inget vi ska tråka ut oss med igen. 

7-0 får väl anses skapligt i en seriefinal. Masken var stabiliteten personifierad i kassen. Backar och libero jobbade fröjdefullt tillsammans. Vår lilla libero CJ höll dock på att fumla iväg bollen så att en Nyborgsspelare sånär hade blivit fri på slutet, men det klarade sig. 

- Hade du slagit ihjäl mig om jag hade tappat bollen, frågade CJ Masken.
- Nä, inte slår jag ihjäl dig inte, svarade han. 
- Bra.

För övrigt noterade vi att Nyborg gav vår mittfältskämpe Skägget Norberg giftig konkurrens vad gäller ansiktsbehåringen på nr 9 Jonas Berglund och nr 10 Joakim Persson. 

- Ja, jävlar vad bra dom var, utbrast vårt eget Skägg efter matchen. 

Men trots att vi vet att styrkan sitter i skägget så lyckades det inte den här gången. Och när inte ens Matte Gälman och Porra Berglund kom till med storbössorna sina, ja, då stod sig Nyborg slätt.

NSK fick också ett tråkigt avbräck då en av spelarna fick avbryta matchen och åka till akuten med en uppskuren vad. En ganska blodig historia, kunde sjukhusskjutsaren Bodda berätta efteråt.  

Nu glömmer vi det här eftersom det redan imorgon är dags igen. Då kommer Kalix U på besök och det kräver full beredskap!

Selånger SK Bandy - Nyborgs SK 7-0 (2-0)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15528

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna