Karlsborg - Selånger 4-10 (2-4)

Fredde Wilsson och Micke G. Foto: Röntgen
Fredde Wilsson och Micke G. Foto: Röntgen

Yes alltså!

Med en back och fem forwards i truppen skrinnade SSK ut i sina röda spelskjortor för att möta Karlsborg, en bortamatch man alltid tar sig an med viss respekt. Tyvärr har vintern varit så pass mild hittills att Bruksvallen, en pärla i Bandysverige, ännu inte är spelbar, så det fick bli Kalix IP den här gången.

Men den här helgen har kylan slagit till skapligt ändå. Matchen spelades i cirka 15 minusgrader och Selångerspojkarna var nog lite ovana och huttrade en del. Alla utom en. Bodda, det levande bastuaggregatet, gick av bilderna att döma som vanligt runt barhänt och barhuvat med öppen jacka.

Ola och kärnreaktorn.
Ola och kärnreaktorn.

Backbristen ställde Whizzkid på prov. Vem i hela Helsinki skulle han stoppa in där? 

Nicklas Blomqvist.

What?!

Yes, Flower-Power is a defender! 

- Han gjorde det riktigt, riktig bra dessutom, berättar The Wizard efter matchen. Följde med upp i rätt lägen och var placeringssäker, så där var det inga problem. 

Och inte just någon annanstans heller var det några problem. Segern bärgades med tvåsiffrigt. 4-10 är starka papper.

- Det är väldigt skönt! Väldigt skönt att vinna den här matchen. Karlsborg borta är alltid tuff. Det var den nu också, men vi gör en riktigt bra insats som kan gå ifrån med några mål. Det släppte lite kan man säga, säger Simon. 

Vad var det som släppte?
- Vi har pratat om att våga sätta rakare passningar upp i banan. Och om att straffa motståndaren hårdare när dom gör misstag, försöka trycka iväg direkt när vi bryter. Det blev lite svängigt ibland, men vi behärskar det rätt bra ändå. Vi följer matchplanen och det gör att vi vinner matchen. 

Garba tog en för laget.
Garba tog en för laget.

SSK har varit lite trögstartat i år där endast 10-2-vinsten mot HAIK har känts okej. 

- Det känns mycket bättre idag än mot Härnösand. Vi har mer att ta med oss som vi kan bygga på. Väldigt positivt! Mycket energi!

Bloomy på backen funkade fint. Och framåt fick vi två tremålsskyttar.

- Micke Norberg satte tre frilägen, säger Whiz. Och kul att Fredde fick göra tre kassar också i sin första tävlingsmatch för oss! Det var mycket roligt som hände idag! Vi fick en del beröm av KBK och gav mycket beröm till de också. Vi tycker att det är kul att mötas. De var inte nöjda med resultatet, men tyckte att det var en rolig match.

Vad bra. Men ni får inte bli för nöjda nu. 
- Nej, nej, nej, abslolut inte. Bara att ladda om. Det ser ut att bli snö imorgon, så det kanske blir en annan matchplan, säger Simon.  

Två gyllene pinnar satt fint såhär på lördagskvällningen, men nu väntar Haparanda på söndagen och Haparanda är något helt annat i år jämfört med förra vintern. Kämpa på, SSK!

Karlsborgs BK - Selånger SK Bandy 4-10 (2-4)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15515

P.H.

Kommentera:

  • Fransson • 4 december 2016 00:28:21
    Kul å se Bodda, förlåt, Kärnreaktorn, i klassisk kostym.

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna