Selånger - Umeå 6-5 (2-1)

Selångers bästa för dagen, Eric Öckerstedt.
Selångers bästa för dagen, Eric Öckerstedt.

Ni har säkert hört Torssons klagovisa över lokalfotbollen i Jönköping, Det spelades bättre boll (på Gunnar Nordahls tid). Det var lätt att komma att tänka på den idag.  

De två sista raderna i första versen: 
"Södra låg på nionde plats när det blåstes till spel.
Matchen började med att Kocken passade fel."

Men i vårt fall får vi byta ut Kocken mot Hunden. Micke G serverade nämligen Umekamraterna precis i matchinledningen så att en Josef Sandlund kunde presentera sig med 0-1. Det skulle komma mer från honom. 

Vi klagade på vädret på Högslätten häromdagen, men inte tusan hade Gärdehov så mycket bättre att komma med. Tvättäkta snålblåst från olika riktningar - öst, väst och norr. Så pass att Selångers mål kanade iväg på uppvärmningen. 

Hunden, Frommen och ryggar från Umeå.
Hunden, Frommen och ryggar från Umeå.

Efter Hundens artiga välkomnande tog hemmalaget över. Det blev hörnor och frislag och även en straff. Den fick Smalle nöjet att panga in. Och sedan fortsatte Garba pangandet på en hörna kort därefter fram till 2-1.

Det var väl frid och fröjd så långt. Selånger ägde mycket boll, som man säger, men hotade samtidigt inte Umeåförsvaret nämnvärt. Blåtröjorna vände gärna ur en gång till när det egentligen var dags att sprutta framåt och slita isär Umeå. Att hitta balansen i det där är förstås alltid en svårighet, men lite mer ös hade varit i publikens smak. 
 
Och gärna färre offsideåkningar. SSK hade säkert en tre-fyra anfall som annars var fina, men som slutade med signal och uppsträckt arm från domaren. Och Smalle, ofta inblandad, kunde inte skylla på Sune idag, för han var huvuddomare. Eriksson alltså.

Umeå tog sig in i matchen också och avslutade faktiskt första halvlek bäst. 

Även i fredags hade SSK 2-1 i halvtid och gick å från till 10-2 mot HAIK. Skulle vi få se något liknande idag?

Allting pekade på det 10 minuter in i andra. Då hade Kalle gjort 3-1 på ett trevligt pass från Willie. Det såg verkligen ut som offside, men han klarade sig den här gången. Och sedan hade han också gjort 4-1 och 5-1, både på pass från Henke Söderlind.  

Undertecknad missade 5-1 eftersom passningsläggarn låg i krämpor på mittlinjen och tilldrog sig uppmärksamhet (se bild på den bryska uppvaktningen) när Kalle la in femman. 

Där trodde vi nog alla att Umeå var akterseglat för den här gången. Gjorde Selångerspelarna det också? Betydde det ett sjunk inställningsmässigt? Uppstod nonchalans? Jag vet inte, men faktum är att hemmlaget återigen gav bort bollen ett par gånger. Niklas Söderlind spelade rakt till en ume-spelare som fick med sig en hörna, 5-3 (Josef Sandlunds tredje mål), och CJ bjöd på 6-4.

Aj aj aj, den match som borde ha varit död för längesedan var plötsligt högst levande och blev till och med nervig när Umeå gjorde 6-5 på en fantastisk tennis-styrning efter ett inslag från högerkanten. 

Selånger ville gärna spela tjusigt i mitten istället för att gå runt på kanterna. Det haver vi sett förut. 

Men seger blev det! Och det är antalet poäng längst till höger i tabellen som är huvudsaken. Öcke belönades med en chokladask för sitt fina högerbacksspel. Det var han värd!

Nästa match: Karlsborg borta lördag 3 december kl. 13.15.

Selånger SK Bandy - IFK Umeå 6-5 (2-1)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15522

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna